Medlife achiziţionează pachetul majoritar al clinicii Opticristal în Braşov

G.D.
Piaţa de Capital / 4 august 2022

Medlife achiziţionează pachetul majoritar al clinicii Opticristal în Braşov

MedLife face un nou pas pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor cu soluţii specifice, de nişă, şi anunţă achiziţionarea a 60% din acţiunile clinicii de diagnostic şi chirurgie oftalmologică Opticristal din Braşov, conform unui comunicat postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Tranzacţia, derulată prin Policlinică de Diagnostic Rapid (PDR), vine în completarea serviciilor medicale de care pacienţii din centrul ţării pot beneficia în hub-ul regional dezvoltat de MedLife în judeţul Braşov, care ajunge, astfel, să numere 16 unităţi medicale.

Potrivit sursei citate, cu o experienţă de peste 20 ani pe piaţă din Braşov, Clinică Opticristal înglobează atât un centru de diagnosticare a pacienţilor, dotat cu cea mai performantă aparatură de examinare, cât şi un centru de chirurgie oftalmologică, în cadrul căruia se realizează anual peste 2000 de intervenţii. Echipele de medici sunt specializate în chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei şi în tratamentul glaucomului şi al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene şi dispune de tehnologii de ultima generaţie, printre care un microscop operator şi un aparat de facoemulsificare ultrasonică pentru chirurgia cataractei. Totodată, Opticristal este singul centru specializat din Braşov care realizează intervenţii chirurgicale pentru corectarea viciilor de refracţie cu ajutorul laserului EXIMER.

Opticristal Braşov a înregistrat la nivelul anului trecut o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, subliniază sursa citată.

"Suntem atenţi la starea de sănătate a pacienţilor şi, din grijă şi empatie faţă de nevoile lor continuăm eforturile susţinute în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii acestora, iar dezvoltarea pe segmentele de nişă ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Am început cu oncologia, devenind, odată cu preluarea OncoCard şi Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din România în diagnosticul şi tratarea cancerului în România. Am intrat de curând şi pe segmentul wellness, prin achiziţia Sweat, şi continuăm să ne concentrăm şi pe alte nişe medicale pentru a acoperi cererea din piaţă prin expertiză dovedită şi excelenţă medicală. Astfel, prin integrarea în grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, intregim gama de servicii oftalmologice pe care pacienţii le pot accesa în unităţile MedLife.", a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

"Braşovul este o piaţă aglomerată, iar acest lucru ne determină să ne reinventăm constant. Dincolo de dezvoltarea organică, suntem foarte conectaţi la ce înseamnă dezvoltare prin achiziţii şi ne dorim să integrăm sub umbrela noastră companii care să aducă plus valoare pentru pacienţi, aşa cum este şi Opticristal, şi care să ne ajute să avem o acoperire teritorială cât mai bună", a declarat George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Braşov.

Policlinică de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achiziţionată de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unităţi şi o cifra de afaceri de circa 3 milioane de euro, în timp ce, astăzi, MedLife Braşov este un adevărat hub regional, cu 16 unităţi medicale şi o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

În prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale româneşti integrate în grup, peste 45 la număr, şi anunţă că are şi alte tranzacţii în derulare în perioada următoare. Ultima tranzacţie anunţată a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş, tranzacţia fiind în curs de avizare de către Consiliul Concurenţei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Si actiunile stau in acelasi palier....

    1. Medlife trebuie sa scape de datorii --- altfel chiar daca achizitioneaza multe afaceri medicale risca sa devina un colos "pe marginea falimentului"!

      Uitativa la o televiziiune faimoasa care a ajuns sa nu mai aiba sediu si acum e o epava acea ce era in 2000!

      Emite din garaj "si nu mai e cea ce era odata!" :) 

      din comunicate, inclusiv cel de pe bvb, nu aflam mare lucru.

      au achizitionat 60% actiuni Opticristal, dar nu se spune cu cat. 

      se vorbeste doar despre CA, dar nu si despre profitabilitate, impact in lichiditate, etc. 

      Trebuie sa stim mai multe ca sa ne facem o idee corecta. Sau doar ca au cheltuit niste bani ar trebui sa salte actiunea in sus de fericire?

      Na, ca au crescut cu +1.45%, dar de "emotie"... ;) 

    Fara date concrete economice nu putem sa ne facem o imagine asupra firmei, nu este corect pt actionari devine un elefant cu picioare de lut.

    Pentru un bolnav incurabil apare uneori întrebarea exista viată inaimte/dupa moarte? În occident unde omul este doar un manechin de carne și nervi răspunsul este o singura viata după care se stinge lumina - de aici o multitudine de metode profane fie pentru a scurta o viata de suferințe inumane și de răutate sinistra și grotesca din partea "societatii"; fie conversely de a prelungi la maximum o viata de vis, plina de momente minunate și plăceri nebănuite. După caz, în extremul Orient unde omul e spirit etern reincarnabil nefericiții încearcă diverse metode mistico-magice de a intra în parinirvana - extincția spiritului spre a-l scuti de suferințe absurde în eterne incarnari viitoare sau viceversa trecerea spiritului la starea de eterna beatitudine și perfecțiune în tărâmul pur la lui Buddha. Conform zicalei românești ca satului nu crede pe flamand nici bogatul pe cel sărac. Folosindu-ne însă și mintea, un alt atribut al ființei umane, constatam imediat ca persoana, ființa, deținătorul trupului și sufletului nu se confunda cu atributele sale, rămânând nedefinit și nedefinibil, prin acest fapt problema vieților trecute prezente și viitoare trecând la categoria falselor probleme, nerezolvabile în termenii dați. Viata mea aici și acum e tot ce există, verdele copacilor foșnetul frunzelor și norii albi pe albastrul cerului sunt absolutul sau the ultimate. Doar pentru ca viața are 100 de mii de aspecte mai rezonează inca lucruri sinistre sau altfel disonante în aceasta liniște. Sper din toată inima ca duhul de putere care ma înconjoară de ceva timp va amalgama celelalte duhuri de lupta pana la echinocțiul de toamna fără alte interferente și vortexuri distructive în creierii mei terciuiți.Mulțumesc pentru posibilitatea de a posta aici.

    1. ????

      bolnavii incurabil (!)

      Iti recomand sa scrii o carte! Eu as cumpara-o ;)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb