MELEŞCANU: "Marea Britanie să semneze cu UE un acord privind securitatea şi apărarea la nivel mondial"

Andrei Stan
Politică / 7 octombrie 2017

Teodor Meleşcanu (Sursa foto: Facebook)

Teodor Meleşcanu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a afirmat astăzi că îşi doreşte ca Marea Britanie să semneze, după părăsirea Uniunii Europene, un acord cu UE cu privire la problemele de securitate şi apărare la nivel mondial.

La cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, Meleşcanu a spus, potrivit Agerpres: "Din punctul nostru de vedere, UE ar putea să joace un rol mult mai important în zona securităţii şi a apărării cu două condiţii: să nu dubleze activităţile NATO şi în al doilea rând să continue să aibă un parteneriat transatlantic foarte puternic. Din punctul nostru de vedere, de exemplu, noi suntem pregătiţi şi vrem să vedem Marea Britanie, după părăsirea UE, să semneze un fel de acord cu UE cu privire la problemele de securitate şi apărare la nivel mondial. Este unul dintre partenerii noştri cu multă greutate în domeniul securităţii".

Potrivit acestuia, hotărârile adoptate la Varşovia sunt pentru ţara noastră de importanţă "crucială" întrucât stabilesc o prezenţă avansată a NATO în Regiunea Mării Negre atât pe mare, pe uscat, cât şi în aer.

Demnitarul a spus: "Toate elementele de securitate sunt astfel întărite, consolidate pentru că măsurile estimate pentru Sud-Est nu sunt naţionale sau regionale, ci reprezintă o parte integrantă a apărării colective asigurată de NATO. Alianţa nu poate fi apărată doar acţionând la graniţele noastre. Este vorba aici şi de proiectarea stabilităţii în zonele înconjurătoare. Aş vrea să subliniez trei priorităţi pentru perioada următoare din punctul nostru de vedere: un NATO robust care să garanteze apărarea colectivă a membrilor săi, un rol întărit al UE în ceea ce priveşte calitatea şi apărarea UE, acţionând ca un partener firesc al NATO în spiritul complementarităţii şi promovării iniţiativelor comune. În al treilea rând, UE şi Europa trebuie să îşi întărească legăturile de cooperare în tot ceea ce înseamnă interese comune pe baza relaţiilor solide transatlantice cu NATO, ca o expresie instituţională a unei singure comunităţii de valori şi de interese".

El a susţinut că ţara noastră nu este doar beneficiara securităţii oferite de către NATO, ci contribuie şi la promovarea stabilităţii.

"Ţara mea nu este doar beneficiară, ci contribuie net la promovarea stabilităţii şi securităţii în zona euroatlantică şi dincolo de aceasta", a declarat reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb