Merkel şi Sarkozy promit consolidarea băncilor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 octombrie 2011

Angela Merkel: "Suntem hotărâţi să facem tot ce va fi necesar ca să garantăm recapitalizarea sistemului bancar".

Angela Merkel: "Suntem hotărâţi să facem tot ce va fi necesar ca să garantăm recapitalizarea sistemului bancar".

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi-au îndreptat atenţia către bănci în lupta împotriva datoriilor din zona euro, promiţând, duminică, să facă tot ce va fi necesar pentru consolidarea sectorului bancar european.

"Vom recapitaliza băncile", a spus preşedintele Franţei, în cadrul unei conferinţe comune cu Angela Merkel. Cei doi oficiali nu au oferit detalii, întrucât acestea vor fi stabilite în cadrul unei reuniuni viitoare. Merkel şi Sarkozy au spus, însă, că "Franţa şi Germania sunt în acord total" în privinţa recapitalizării băncilor, care va fi făcută pentru că "economia are nevoie de acest lucru".

Sarkozy a precizat că, până la data de 3 noiembrie, când va avea loc summitul G20, trebuie găsită o soluţie pentru rezolvarea crizei şi a defectelor structurale din zona euro.

"Vom avea un răspuns la criza datoriilor până la finele lunii curente", a spus Sarkozy.

Pe de altă parte, liderii Franţei şi Germaniei şi-au exprimat intenţia de a menţine Grecia în zona euro, încer-când să ajungă la un consens pentru rezolvarea crizei regiunii.

Merkel a menţionat că raportul pe care îl va anunţa echipa de inspectori UE - FMI la finele acestei luni, cu privire la progresele Greciei, va sta la baza deciziei următoare, menite să păstreze Grecia în uniunea monetară.

Erkki Liikanen, BCE: "Băncile trebuie să fie suficient capitalizate"

Erkki Liikanen, membru al consiliului guvernatorilor din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), a sub-liniat, ieri, necesitatea recapitalizării băncilor pentru contracararea crizei datoriilor, pe care o consideră cea mai mare din Europa, după cel de-Al Doilea Război Mondial.

"Băncile trebuie să fie suficient capitalizate. Soarta băncilor şi cea a statelor sunt strâns legate", a afirmat Liikanen, într-un interviu acordat postului public de televiziune finlandez YLE.

Liikanen a adăugat că problema capitalizării băncilor este în primul rând de competenţa acţionarilor acestora, dar statele ar putea fi nevoite să ia măsuri, iar băncile care se confruntă cu probleme mari ar putea fi restructurate.

Reprezentantul BCE a avertizat: "Dacă criza actuală nu va putea fi limitată, va începe din nou, prin intermediul băncilor. Şi problema este valabilă pentru toate statele dezvoltate - SUA, Japonia, Europa, deşi în centrul crizei este zona euro".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb