Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump la Globurile de Aur

Stelian Bădescu
Politică / 9 ianuarie 2017

Meryl Streep (Sursa foto: captură Youtube)

Meryl Streep (Sursa foto: captură Youtube)



Actriţa americană Meryl Streep a ţinut un discurs emoţionant, la cea de-a 74-a gală de decernare a Globurilor de Aur, în care l-a criticat foarte dur pe preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump.

Actriţa a afirmat, într-un discurs care a devenit foarte popular pe reţelele de socializare: "Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut".

Meryl Streep, considerată cea mai talentată şi cea mai premiată artistă a generaţiei sale, a fost recompensată duminică seară cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră, relatează Digi24.ro.

Vedeta americană a vorbit despre rolul pe care actorii şi presa trebuie să îl joace în administraţia Trump. De asemenea, ea a atras atenţia asupra diversităţii colegilor ei şi cum aduc o perspectivă diferită în fiecare rol pe care îl interpretează. La final, actriţa a omagiat-o pe Carrie Fisher, potrivit Harper's Bazaar.

Discursul de mulţumire al actriţei americane a fost unul cu încărcătură politică şi, deşi nu a menţionat numele lui Donald Trump, a fost evident că despre el vorbeşte atunci când a amintit un moment controversat din campania electorală a republicanului. În replică, Donald Trump a declarat în această dimineaţă că atacul lui Meryl Streep nu l-a surprins, fiindcă aceasta este "fanul lui Hillary Clinton."

Actriţa a spus că Donald Trump are "instinctul de a umili", după ce preşedintele ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

Meryl Streep a spus: "Cea mai emoţionantă prestaţie din 2016 a fost atunci când persoana care a vrut să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat, public, un reporter cu handicap fizic. Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală. Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut".

De asemenea, actriţa a spus că Hollywood-ul este plin de străini şi dacă vor fi daţi cu toţii afară din SUA, americanii se vor uita doar la fotbal şi la arte marţiale.

Meryl Streep a adăugat: "Cine suntem noi? Şi ce este Hollywood-ul de fapt? Suntem doar o grămadă de oameni din alte locuri. Eu m-am născut, am crescut şi am învăţat în New Jersey. Viola Davis s-a născut în Carolina de Sud şi a crescut în Long Island. Sarah Paulson a fost crescută de o mamă singură din Brooklyn. Sarah Jessica Parker provine dintr-o familie cu şapte sau opt copii din Ohio. Natalie Portman s-a născut în Ierusalim. Unde sunt certificatele lor de naştere? Şi frumoasa Ruth Negga s-a născut în Etiopia şi a crescut în Irlanda. Şi acum este nominalizată pentru interpretarea unei femei dintr-un orăşel din Virginia. Ryan Gosling, ca toţii oamenii de treabă, este canadian. Şi Dev Patel s-a născut în Kenya, a crescut în Londra, şi se află aici pentru că a jucat un indian crescut în Tazmania. Hollywood-ul este plin de "intruşi" şi de străini. Dacă îi dai pe toţi afară,americanii se vor uita doar la fotbal şi arte marţiale mixte, care nu sunt arte. Datoria unui actor este să intre în vieţile oamenilor care sunt diferiţi de ei şi să îi facă să simtă cum este să fii diferit".

Actriţa a vorbit şi despre presă şi a făcut un apel la cetăţeni să o protejeze. Ea a afirmat: "Avem nevoie de o presă cu principii care să vegheze asupra celor care deţin puterea, să sancţioneze derapajele. Din acest motiv, părinţii Fondatori ai SUA au pus libertatea presei în Constituţiei. De aceea rog Hollywood Foreign Press şi pe toţi cei care facem parte din această comunitate să vă alăturaţi mie în lupta pentru protejarea jurnaliştilor. Vom avea nevoie de ei în viitor. Şi ei au nevoie de noi pentru a proteja adevărul".

La finalul discursului său, Meryl Streep a omagiat-o pe Carrie Fisher, care a murit pe 27 decembrie 2015 la vârsta de 60 de ani. Actriţa a conchis: "Într-o zi mă aflam pe platoul de filmare şi mă plângeam în legătură cu ceva, când Tommy Lee Jones mi-a spus: Nu e un privilegiu, Meryl, să fii actor? Da, este. Şi trebuie să ne reamintim reciproc de acest privilegiu şi de responsabilitatea pe care o avem. Aşa cum mi-a spus prietena mea care a plecat dintre noi, Prinţesa Leia, «ia inima ta frântă şi transform-o în artă»".

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, trofee atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, a avut loc în noaptea de duminică spre luni la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles. Cea de-a 74-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur a fost prezentată de Jimmy Fallon.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chiar nu stiu ce are sula (pardon: Meryl Streep ) cu prefectura; sau vreti doar senzatie ca la televiziuni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb