MIHAI CHIRICA: "Nici eu nu am bani din altă sursă decât salariul, nu îmi este uşor, dar ştiu că sunt pensii în România sub o mie de lei"

V.G.
Politică / 30 august 2022

"Nici eu nu am bani din altă sursă decât salariul, nu îmi este uşor, dar ştiu că sunt pensii în România sub o mie de lei"

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat astăzi, întrebat despre pensiile speciale pentru primari, că nu crede că România îşi permite acum acest lucru, precizând că nici lui nu îi este uşor, dar că nu poate susţine un asemenea subiect când sunt pensii în România sub o mie de lei, informează News.ro.

Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă este de acord ca primarii să primească pensii speciale, că această temă este "tichie de mărgăritar" şi că nu crede că "în momentul de faţă ne putem permite aşa ceva".

"Să nu mă înjure restul primarilor. Nici eu nu am bani din altă sursă decât salariul, nu îmi este nici mie uşor, dar nu pot să atac un asemenea subiect când ştiu că sunt pensii în România sub o mie de lei. Nu pot să spun "Hai să vedem cum facem noi ca pe lângă pensia bazată pe contributivitate să mai primesc o pensie", în condiţiile în care sunt sute de mii sau chiar un milion de pensionari care nu iau nici măcar o mie de lei. Hai întâi să ne redresăm, hai să vedem de unde şi hai apoi să atacăm subiectul", a afirmat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.

Primarii de comune şi municipii ar fi cerut ieri Guvernului să aplice Codul Administrativ şi să aloce bani pentru plata pensiilor speciale.

Reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România şi ai Asociaţiei Municipiilor s-au întâlnit la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu mai mulţi miniştri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Chirica este un sphagar și un HOT notoriu.

    6 case.

    Acumulate din salariu. Si spaga cat cuprinde. La casa din Frasin si-a facut si o capela. Sa se roage sa nu-l prinda DNA-ul. 

    Una dintre case trecuta pe numele copilului de 11 luni. 

    Furi nene, furi. 

    Dar te mai si opresti.

    Te opresti la puscarie. 

    Cind functia de primar si altele corespunzatoare din administratie vor fi obligatori prin lege interzicindule celor care le ocupa sa demisioneze sau sa sa nu doreasca sa le ocupe atunci sa primesca pensie speciala dar pina atunci consider a fi abuzive aceste pensi speciale.Cei care vor pensi suplimentare pot contribui la pilonul doi sau sunt asigurari cu transformare in pensie de care nu ii opreste nimeni sa si le achizitioneze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb