MIHAI FIFOR, PRIVIND OBŢINEREA UNUI LOC DE MEMBRU ÎN CONSILIUL DE SECURITATE ONU: "Este timpul ca Iohannis să îşi asume acest eşec diplomatic"

M.I.
Politică / 8 iunie 2019

Mihai Fifor

Mihai Fifor

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele Klaus Iohannis poartă cea mai mare parte din vină, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul privitor la obţinerea locului de membru nepermanent al României in Consiliul de Securitate al ONU, conform News.ro.

"Nu au trecut nici 3 luni de când preşedintele Iohannis susţinea sus şi tare că, potrivit Constitutiei, preşedintele este titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentant al ţării noastre în plan extern. Acum, că România nu a câştigat locul în ONU, Iohannis nu mai vrea să fie titularul deciziei de politică externă a României. Normal să nu mai vrea, oricum nu a făcut nimic din această calitate conferită de Constituţie. În realitate, preşedintele Klaus Iohannis poartă cea mai mare parte din vină, în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, pentru eşecul privitor la obţinerea locului de membru nepermanent al României in Consiliul de Securitate al ONU. Trimiterea unor scrisori, ceea ce i se pare un mare merit, nu echivalează cu declaraţii publice oficiale şi nici cu solicitări clare în foruri care ar fi putut face diferenţa", a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Mihai Fifor consideră că subiectul trebuia abordat la Summitul UE de la Sibiu, conform News.ro.

"De ce preşedintele Iohannis nu a abordat subiectul la recentul Summit de la Sibiu? Dacă ar fi făcut asta, măcar in întâlniri bilaterale, ar fi putut obţine voturi în plus. Preşedintele Iohannis nu a cerut acest lucru nici de pe peluza Casei Albe, unde a avut onoarea, în numele României, să susţină o conferinţă de presă împreună cu preşedintele SUA, Donald Trump", afirmă Fifor.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD susţine că linia de politică externă promovată de Klaus Iohannis, fără consultarea Parlamentului, obstrucţionând permanent Guvernul în numirea ambasadorilor, a contribuit decisiv la acest rezultat înregistrat la ONU.

"Preşedintele ar trebui să ne explice ce a făcut în această calitate pe care şi-a atribuit-o singur, pentru a obţine acel loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. Cu câţi şef de stat sau de guvern a negociat pentru a susţine candidatura României şi care sunt rezultatele acelor negocieri? Apoi, domnul Iohannis a refuzat cu obstinenţă să vină să explice în faţa Parlametului şi a românilor, care sunt liniile de politică externă în care a angajat România. A refuzat să prezinte mandatul cu care s-a prezentat la reuniunile Consiliului Europen şi să le spună românilor care au fost rezultatele acelor întâlniri pentru România", arată Mihai Fifor, scrie News.ro.

Fifor afirmă că "este momentul ca preşedintele Iohannis să îşi asume acest eşec diplomatic major al României".

România a pierdut alegerile pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru mandatul 2020-2021, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Estonia a obţinut un număr mai mare de voturi, fiind aleasă ca reprezentant al Grupului Est-European.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că unele "declaraţii politice nediplomatice, iresponsabile şi contraproductive" formulate fără mandat şi în afara competenţelor lor de unii reprezentanţi de nivel înalt ai autorităţilor române au condus la "alienarea sprijinului deja exprimat de unele state partenere şi la reticenţă faţă de candidatura României". "Eforturile diplomatice depuse au fost, astfel, boicotate, fiind creată impresia, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate a României faţă de dosare de politică externă importante, sensibile şi complexe", arată şeful statului, informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Este esecul lui Melescanu si cloacei lui Din MAE combinata cu haznaua lui Calin Pop.statul paralel din Senat!!

    pute al Dracului! 

    Dupa multele GAFE pe care le-ati facut ..mai aveti curajul sa deschideti GURA.....Nu vedeti ca sunteti IZOLATI pe plan extern. Nu va vrea nimeni...sunteti marginalizati in TOTALITATE.

    Mihai Fifor ..citeste argumentele pe care vi le da Ponta...si te lamuresti de ce am pierdut locul de membru in Consiliul de Securitate ONU...asa ca mai bine TACI DIN GURA ca devii PENIBIL

    1. Papagalul asta NU DEVINE penibil, el ESTE penibil. Si LAS. Si TRADATOR. Adica un JEG cu forma umanoida. Fara RUSINE.

      Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume li s-a spus "Domnul" Fifor: 

      "Domnul Fifor este un domn care, de faţă cu peste 20 de oameni, când ne-am strâns noi câţiva să îi spunem domnului Dragnea să plece, să nu mai facă ceea ce face, a venit şi el. Şi era ceva aşa între Batman, Superman, Robin Hood… Că el rupe, muşcă, din păcate trebuie să plece în America că are treabă, lipseşte în ziua aia cu CEX-ul fabulos, dar ‘domnule, mă puneţi pe speaker, eu din America aici de pe telefon pe speaker îi spun să se ducă acolo unde nu e nici durere, nici întristare, nici suspin, să ne lase”. Evident că n-a sunat, evident că s-a întors, a declarat că el a semnat un tabel dar era pentru butelii şi că pe tabelul ălalaltul, care era pentru pleacă Dragnea, cineva i-a falsificat semnătura, în condiţiile în care a semnat de faţă cu noi. Ăsta-i omul!”, Mihai Tudose dixit. 

    Fifor are mare dreptate. Ciolanis prezinta peste tot Romania ca o tara putred de corupta , iar acestea sunt urmarile.

    1. "Ciolanis" atrage atentua peste tot ca sunteti putrezi de corupti, nenorocitilor

    sa spuna psd ul cu cat a contribuit la rusi ca sa se mentina la putere atatia ani!

    Esecul acesta este rezultatul direct al telenovelei pesediste cu mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim. Am Pierdut sustinerea tailor arabe, care sunt multe, deci al caror vot este esential. Imi suna a lucratura estica, deoarece acum structura celor 16 membrii este pro est (rusia-china), cu psd promotor al intereselor estice.

    Daca s- ar fi dat o casa altfel ar fi tratat problems!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb