Mihai-Răzvan Ungureanu: Vizele pentru Marea Britanie vor fi ridicate doar în condiţiile scăderii imigraţiei ilegale

Ziarul BURSA #Politică / 17 martie 2005

Marea Britanie va ridica vizele pentru cetăţenii români în momentul în care datele statistice vor constata reducerea considerabilă a solicitărilor pentru azil în această ţară venite din partea cetăţenilor români, a declarat, ieri, ministrul afacerilor externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, la revenirea din vizita efectuată la Londra.

"Poziţia Marii Britanii este clară în această privinţă: fără o scădere drastică a tentativelor de imigraţie ilegală, tentaţia ridicării vizelor pînă în 2007, cînd va surveni oricum acest proces, este destul de vagă", a subliniat Mihai-Răzvan Ungureanu, citat de Rompres.

Acesta a arătat că, totuşi, colaborarea dintre Marea Britanie şi România pe linia ministerelor de resort este foarte bună şi că pînă la sfîrşitul acestui an, pe baza unei statistici care să demonstreze că cererile cetăţenilor români de solicitare a azilului în Marea Britanie au scăzut în mod semnificativ, posibilitatea ridicării vizelor de călătorie ar putea creşte.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, totodată, că a susţinut necesitatea implicării Marii Britanii, în cadrul politicilor UE, în rezolvarea situaţiei din Transnistria şi în dezbaterea privitoare la protejarea pe termen lung a Deltei Dunării. În acest context, Ungureanu a afirmat că implicarea UE în soluţionarea problemei transnistrene poate fi garantată doar de confirmarea spiritului pro-european din partea Republicii Moldova şi Ucrainei, în cazul celei din urmă fiind necesară securizarea frontierei cu Republica Moldova, astfel încît criminalitatea transfrontalieră din zona Transnistriei să poată fi combătută.

Şeful diplomaţiei române a subliniat că au fost abordate cu prilejul vizitei sale la Londra şi aspectele economice ale relaţiei româno-britanice, dînd asigurări că, în afara recentei intrări pe piaţa românească a companiei Vodafone, vor urma şi alte investiţii de anvergură ale firmelor britanice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb