Mihail Neamţu tulbură apele în curtea PSD: "Rus, prim-ministru"

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2012

Ioan Rus

Ioan Rus

Preşedintele partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a lansat pe piaţă o informaţie menită să tulbure apele în interiorul PSD. Conform acestuia, în cazul în care USL va câştiga alegerile, preşedintele nu îl va mai desemna pentru postul de premier pe Victor Ponta, ci pe un alt membru al PSD. Extrem de activ în viaţa politică, Mihail Neamţu l-a susţinut pe Traian Băsescu în bătălia pentru revenirea la Cotroceni, s-a angajat într-o dispută aprigă cu Elena Udrea şi mai nou lansează scenarii politice pentru perioada post-alegeri parlamentare.

Mihail Neamţu susţine că Victor Ponta nu va mai fi desemnat prim-ministru de către Traian Băsescu chiar dacă USL va câştiga alegerile parlamentare din decembrie. Acesta avansează ideea că şeful statului îl va desemna pe Ioan Rus în fruntea Guvernului în cazul în care va fi nevoit să aleagă un membru al PSD: "Actualul premier a declarat, recent, că va fi, «evident», premier, dacă USL va câştigă 50 la sută plus unu din mandate. Noua Republică îl asigură pe Victor Ponta că nici în acest caz - ipotetic - el nu va mai fi desemnat premier. Conform Constituţiei, după alegeri Preşedintele are doar obligaţia de a consulta partidul care ar avea majoritatea absolută. Nicidecum o eventuală alianţă între patru partide diferite".

În postarea de pe pagina sa de Facebook, preşedintele Noii Republici sus-ţine că actualul premier este grav compromis pe plan intern şi internaţional: "Chiar dacă am presupune - pentru a derapa de la textul Constituţiei alături de copilotul Ponta, specializat în astfel de manevre - că Preşedintele ar desemna un premier de la o eventuală alianţă majoritară, nu este obligat în nici un fel să desemneze pe cineva de la un partid anume din cadrul acestei alianţe. Spre exemplu, ar putea, foarte bine, să desemneze un premier de la UNPR sau de la PNL. Pragmatic vorbind, chiar dacă ar exis-ta o presiune efectivă ca Preşedintele să mai numească un premier de la PSD, acesta nu poate fi Victor Ponta. Actualul lider de faţadă al socialiştilor este compromis grav pe plan intern şi internaţional. Izolarea economică şi diplomatică a României s-ar adânci. În acest caz, premier ar fi desemnat, cu siguranţă, o persoană precum actualul lider de la Cluj, Ioan Rus".

Este ştiut faptul că după ce a demisionat din funcţia de ministru, Ioan Rus a avut mai multe luări de poziţie în contradicţie cu linia conducerii partidului. Înainte ca Mihail Neamţu să expună acest scenariu, Ioan Rus le recomanda şefilor USL să încerce să ajungă la un consens cu Traian Băsescu: "Cu siguranţă că îl sfătuiesc şi pe domnul Ponta, şi pe domnul Antonescu să negocieze cu Traian Băsescu, pentru că o altă soluţie nu există. (...) Nu am nicio relaţie cu Traian Băsescu. Dacă ar fi să răspundem la clasica întrebare: «Ce ai făcut în ultimii 5 ani?», nu am vorbit niciodată cu Traian Băses-cu, decât în mandatul acesta de trei luni, am vorbit cu dânsul de trei ori (...) Am discutat cu Traian Băsescu în ultimii cinci ani 5-7 minute, în rest nu am avut niciun fel de relaţie". Fostul ministru a ţinut să precizeze că eticheta de "om al lui Băsescu" este una falsă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ati inlocuit orice deschidere de gura a elenei udrea cu guitaturile acesui no name? asta sa fie politicianul dupa care tanjeste romania?....hai ca suntem penibili!!

    1. Pai astia sunt politicienii nostri, despre astia vorbim, pe acestia ii ascultam. Efectele se vad...

    Am si eu doua propuneri pentru cabinetul Rus. Prima ar fi Mihail Neamtu la Ministerul Sanatatii (cred ca stie pe dinafara spitalele romanesti, mai ales alea de boli nervoase) si Adrian Papahagi la Ministerul Sportului (se vede pe el ca sportul este pasiunea lui numarul 1, numai fibra din cap pana in picioare).

    1. Daca Neamtu este cu spitalele,Papahagi cu sportul, pe dezaxatul ponta unde il plasezi.Exista altul mai idiot si mai caraghios ca acest aventurier penibil?

      da, Antonescu

    Nu cred ca premierul copy-paste va renunta asa usor!!!

    1. Las` ca ne gaseste d-l Make unul bun de tot. Nu va speriai, eu am incredre in MaKe.

      puneti-l pe Cristian Sima

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb