Mihnea Motoc, avizat favorabil pentru funcţia de ambasador în Marea Britanie

Elena Deacu
Politică / 12 mai 2015

Mihnea Motoc a primit marţi aviz favorabil din partea Comisiilor pentru politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie.

Motoc a primit 20 de voturi pentru şi unul împotrivă din partea deputaţilor şi senatorilor din comisiile de specialitate.

"În comunitatea românească problematica este însoţită de foarte multe sensibilităţi, de necazuri, de dureri iar acest lucru, evident, nu mă va lăsa indiferent. Nu voi ocoli aceste aspecte mai delicate ale fiinţării românilor în Marea Britanie şi am început să mă familiarizez şi să aprofundez diversele faţete ale acestui fenomen, inclusiv pe dimensiunea consulară, dimensiunea de cooperare poliţienească în cazurile cele mai sensibile. Ca noi toţi, sunt ofensat de orice discriminări, de orice stereotipii negative la adresa românilor care în ultimă instanţă se repercutează asupra imaginii şi statutului nostru, ca ţară şi voi încerca să valorific oportunităţile decurgând din faptul că mediile româneşti în Marea Britanie au un grad destul de ridicat de structurare, din faptul că există deja în relaţia dintre autorităţile române, dintre ambasadă şi comunitatea românească bune practici şi un anumit sistem de interacţionare care cred că trebuie doar intensificat", a spus Motoc la audierea în Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului.

El a adăugat că prezenţa românilor în Marea Britanie este o contribuţie la societatea şi la economia britanică, deoarece majoritatea românilor care vin în ultima vreme aici vin pentru a munci, 80% dintre ei sunt angajaţi pe piaţa muncii, aceasta fiind o medie care depăşeşte media de angajare de ansamblu în societatea britanică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb