Mii de conturi ale agenţiilor guvernamentale canadiene au fost piratate

A.P.
Anticorupţie / 16 august 2020

Mii de conturi ale agenţiilor guvernamentale canadiene au fost piratate

Peste zece mii de conturi ale unor utilizatori ai serviciilor guvernamentale online au fost piratate prin atacuri cibernetice, au anunţat sâmbătă autorităţile canadiene, citate de AFP.

Atacurile au vizat serviciul CLeGC, utilizat de circa 30 de ministere federale, şi conturi la Agenţia fiscală din Canada, a explicat secretariatul Consiliului Trezoreriei într-un comunicat.

Parolele şi numele de utilizatori a 9.041 de deţinători de conturi CLeGC "au fost dobândite într-un mod fraudulos şi utilizate pentru a încerca să obţină acces la servicii guvernamentale", au precizat autorităţile. Toate conturile afectate au fost anulate.

În jur de 5.500 de conturi la Agenţia fiscală a Canadei au fost vizaţi în acest atac şi în altul, au precizat autorităţile, adăugând că accesul la aceste conturi a fost suspendat "pentru a proteja informaţiile contribuabililor".

A fost deschisă o anchetă de către guvern şi poliţia federală pentru "a stabili dacă au fost aduse atingeri vieţii private şi s-au obţinut informaţii din aceste conturi", au explicat autorităţile, scrie AFP.

Potrivit canalului public CBC, un anumit număr de canadieni au semnalat, de la începutul lunii august, că au văzut informaţii bancare asociate contului lor la Agenţia fiscală canadiană au fost modificate.

De asemenea, au fost făcute pe numelor lor plăţi legate de ajutorul canadian de urgenţă, un sprijin financiar introdus de guvern din cauza pandemiei de COVID-19, fără ca ei să solicite acest lucru.

Tipul de atac respectiv utilizează numele de utilizator şi parolele obţinute în urma unor piratări de conturi recente, profitând de faptul că mulţi internauţi folosesc aceleaşi coduri pentru mai multe conturi, au precizat autorităţile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb