Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la Ziua Universală a Iei sărbătorită la Muzeul Astra din Sibiu

T.B.
Miscellanea / 23 iunie 2023

Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la Ziua Universală a Iei sărbătorită la Muzeul Astra din Sibiu

În perioada 22-25 Iunie la Muzeul ASTRA din Sibiu, are loc evenimentul Ziua Universală a Iei, ajuns deja la ediţia a X-a. Pe decursul celor patru zile, vizitatorii sunt invitaţi să descopere tradiţii şi obiceiuri, să ia parte la şezători şi să asculte poveşti şi mituri direct de la 50 de meşteri populari, muzeografi şi restauratori. Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an pe 24 iunie, de Sânziene, şi a fost iniţiată în anul 2013 de Comunitatea online La Blouse Roumaine.

Se vor desfăşura 36 de ateliere demonstrative şi interactive, începând cu ateliere de ţesut, până la ateliere de imprimare flori pe textil sau vopsit cu culori naturale, confecţionat podoabe, brodat motive de pe ie, împâslit, metaloplastie, pictat pe sticlă sau prelucrare piele şi ateliere de spus poveşti (storytelling).

,,E vremea să ne dăm din nou bineţe pe aleile muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului şi să ne recunoaştem fiecare după semnele de pe chimeşă: din ce loc venim, din care neam suntem şi cu cine ne-nsoţim. Pe parcursul mai multor zile vă dăm prilej să vă gătiţi de sărbătoare şi să reintraţi în universul tradiţiei. Haideţi pe uliţele Muzeului ASTRA în căutarea poveştilor şi măiestriei meşterilor populari, care au dat viaţă firelor de aţă şi le-au înfăţişat în cele mai delicate ţesături!", a declarat Ciprian Ştefan, manager Muzeul ASTRA.

Pentru după-amiaza zilei de 24 iunie, chiar de Sânziene, programul de anul acesta cuprinde plimbarea în IE cu Biciclete Cochete şi picnicul din Târgul de ţară apoi concertul tinerilor Ţiteraşi de la Galeşu, aranjamentele muzicale contemporane inspirate din tonuri străvechi ce poartă semnătura creativă a DJ Silly Conductor şi concertul trupei CORBU.

Duminică, 25 iunie, în poiana Bisericii din Bezded va avea loc Hora de Sânziene, iniţiată de artişti ai Şcolii de Arte şi Meserii "Ilie Micu". Tot duminică vizitatorii sunt invitaţi şi să ia parte la concursul "Cea mai frumoasă ie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb