Mikro Kapital IFN a atras două milioane de euro de la investitorii din piaţa de capital

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 februarie

Sursa foto: facebook / Mikro.Kapital.Romania

Sursa foto: facebook / Mikro.Kapital.Romania

English Version

Mikro Kapital IFN a atras două milioane de euro de la investitorii din piaţa de capital, printr-o emisiune de obligaţiuni intermediată Goldring, conform unui comunicat al casei de brokeraj.

Oferta, ce a fost adresată exclusiv investitorilor calificaţi, a fost închisă anticipat cu o rată de alocare de unu şi după ce a fost suplimentată de la un milion la două milioane de euro.

Dragos Mesaroş, Directorul Departamentului de Tranzacţionare al Goldring a spus: "Pentru că a targetat exclusiv clienţii profesionali, ofertarea nu a fost uşoară, dar a meritat cu siguranţă tot efortul, pentru că aceste obligaţiuni, la rândul lor, merită să fie tranzacţionate la BVB. Aşteptăm cu nerăbdare, de altfel, să le aducem la bursă, pentru că dobânda atractivă şi caracterul garantat al emisiunii vor asigura lichiditatea unei listări de succes şi, cel mai important, vor genera atenţia şi încrederea pe care Mikro Kapital IFN S.A. le merită şi le doreşte în vederea emisiunilor viitoare".

Andrei Bostaca, Directorul General al Mikro Kapital IFN, a afirmat: "Prin această emisiune ne-am propus, într-adevăr, să testăm piaţa de capital ca alternativă de finanţare a dezvoltării activităţii de microcreditare - un sector cu potenţial crescând mai ales în contextul noilor instrumente europene dedicate microfinanţării. Ne bucurăm de interesul pe care l-am câştigat şi intenţionăm să revenim în viitorul apropiat cu runde succesive de finanţare prin emisiune de obligaţiuni în condiţiile pieţei".

Comunicatul nu specifică detalii legate de maturitatea şi dobânda obligaţiunilor.

Mikro Kapital IFN., unul dintre primii membri din ţara noastrî ai European Microcredit Network şi partener al unor instituţii de suport şi finanţare precum European Investment Fund, Responsability AG, Frankfurt School Finance, Bank IM Bistrum, First Bank, Libra Internet Bank, Garanti BBVA etc., a susţinut semnificativ dezvoltarea şi consolidarea pieţei de microcreditare din ţara noastră şi, mai ales, atingerea obiectivelor de incluziune financiară asumate la nivel comunitar şi naţional.

Mikro Kapital finanţează beneficiarii eligibili în condiţii avantajoase şi flexibile indiferent de domeniul de activitate şi forma de organizare, pentru realizarea planurilor de investiţii sau de dezvoltare ale antreprenorilor din ţara noastră, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dupa ce a fost listat un S.A. care nu avea decat o masina de indoit tabla si un IT-ist lacom din Iasi cu 40% in actionariat, acum vedem sosind la BVB un butic din termopane care da imprumuturi cu dobanda camatareasca. Cata minte au putut avea cei care le-au cumparat actiunile? Sauo rfi fost ceva pui de interlopi si ei? Si cata disperare trebuie sa fie la Targu-Mures daca au ajuns sa intermedieze asa ceva cei care ne-au adus Vifrana pe bursa?

    1. Pai e disperare... ASF ia amendat cu milioane ROn pentru ca acordau imprumuturi clientilor din banii altor clienti. Au mai listat obligatiuni - ocean, scrie faliment pe ele...

      nu imi dau seama la cine te referi, ce SA cu masina de indoit tabla?

      poate ne dai mai multe detalii.

      Cred ca la Raiko se refera :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb