Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a început procedura de plată în cadrul programului IMM-AGRI FOOD

V.G.
Politică / 28 octombrie 2022

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a început procedura de plată în cadrul programului IMM-AGRI FOOD

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a început procedura de plată pentru aplicanţii admişi în cadrul programului IMM-AGRI FOOD - granturi pentru capital de lucru, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, ajutorul de stat va fi acordat beneficiarilor în contul de tranzit deschis de către instituţia parteneră pentru gestionarea măsurii, prin unităţile teritoriale ale acesteia, după autorizarea plăţii din partea Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului (AIMMAIPE), precum şi după depunerea de către beneficiar a cofinanţării în contul menţionat.

În cadrul programului IMM AGRI-FOOD au fost semnate 3.474 de contracte de finanţare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro. Astăzi, primii 1557 beneficiari au primit autorizări de plată, urmând ca în următoarele zile să fie transmise şi către ceilalţi beneficiari. Începând cu data de 02.11.2022 îi invităm pe beneficiari să verifice statusul contului de grant.

"Beneficiarii programului IMM AGRI-FOOD îşi vor primi granturile nerambursabile, în valoare de până la 120.000 euro, începând cu luna noiembrie. Admitem că au fost întârzieri, însă nu din motive care ţin de noi. Pentru a vira sumele către antreprenori, după semnarea contractelor, am avut nevoie de 3 elemente, aflate în strânsă legătură: alocare bugetară, dezvoltarea părţii de back-office a platformei informatice de către partenerii noştri de la STS, astfel încât să putem desfăşura verificările, şi derularea propriu-zisă a etapei de verificare. Banii i-am primit în integralitate la rectificarea din luna august, fluxurile pentru IMM Recover au fost definitivate la data de 21 septembrie 2022, moment de la care noi am început verificările, iar acum începem procedura de plată!", a declarat ministrul antreprenoriatului, Constantin-Daniel Cadariu.

"Beneficiarii IMM AGRI-FOOD trebuie să fie foarte atenţi la termenul pentru transmiterea raportului de progres! Au la dispoziţie 180 de zile de la data la care disponibilul a fost transferat în contul lor bancar şi rog insistent să se încadreze în această limită de timp pentru a evita situaţia nedorită de pierde finanţarea! Mai mult, amintesc că toate plăţile aferente proiectelor se fac doar prin transfer bancar; nu sunt permise retrageri din conturile de proiect şi nici plăţi în numerar, chiar dacă vorbim despre cheltuieli eligibile", a completat Constantin-Daniel Cadariu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb