Miniştrii energiei din ţările membre G20 nu au ajuns la un acord privind reducerea producţiei de petrol

C.B.
Miscellanea / 11 aprilie 2020

Miniştrii energiei din ţările membre G20 nu au ajuns la un acord privind reducerea producţiei de petrol

Miniştrii energiei din ţările G20 nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa scăderii producţiei de petrol, în comunicatul dat publicităţii sâmbătă, după lungi negocieri, nefiind menţionată nicio reducere, transmite AFP.

Arabia Saudită a găzduit vineri o videoconferinţă a miniştrilor energiei din G20, grupul principalelor economii ale lumii, pentru a examina posibilitatea uni acţiuni concertate de echilibrare a pieţei petrolului, afectată de pandemia COVID-19.

Discuţiile s-au prelungit vineri în încercarea de a se ajunge la un acord privind o scădere masivă a producţiei de petrol, blocat anterior de Mexic. O înţelegere americano-mexicană, anunţată tot vineri, prin care Washingtonul se angaja să ajute Mexicul să completeze cota de reducere cerută de producători părea să înlăture un obstacol în calea unui acord cuprinzător.

Comunicatul final emis după încheierea summitului virtual organizat de Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de petrol, include angajamente pentru cooperarea viitoare în combaterea pandemiei noului coronavirusului, fără a menţiona scăderea producţiei.

"Ne angajăm să acţionăm astfel încât să asigurăm că sectorul energetic continuă să furnizeze o contribuţie deplină şi eficientă la combaterea COVID-19 şi să permită redresarea globală (economică) ce va urma", declară miniştrii în textul comunicatului.

"Ne angajăm să lucrăm împreună într-un spirit de solidaritate în privinţa acţiunilor imediate şi concrete pentru a rezolva aceste probleme într-o perioadă de urgenţă internaţională fără precedent".

Miniştrii GG20 se angajează de asemenea să adopte toate măsurile necesare şi imediate pentru a asigura stabilitatea pieţei energiei.

Din cauza măsurilor restrictive la care este supusă jumătate din populaţia globului în scopul limitării pandemiei noului coronavirus, cererea de petrol este în cădere liberă, în condiţii în care oferta era deja excedentară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mă bucur! Era imposibil de pus in practica. Probabil cotatiile vor avea de suferit, dar m-am săturat de euforia irațională a oricărei întâlniri de acest fel!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb