Miniştrii lui Papandreou au demisionat

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 noiembrie 2011

Premierul elen Giorgios Papandreou a cerut ieri, în cursul unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Miniştri, demisia membrilor Cabinetului său, ca să faciliteze formarea guvernului interimar de uniune naţională.

"Ne-am depus demisiile ca să sus-ţinem premierul în acţiunile sale", a declarat ministrul turismului, George Nikitiadis.

La rândul său, viceministrul educaţiei, Evi Christophilopoulou, a afirmat: "Suntem foarte aproape de formarea unei coaliţii de guvernământ, ceea ce este foarte important pentru stabilitatea ţării".

În urma unui acord cu liderul formaţiunii de dreapta Noua Democraţie, Antonis Samaras, şi după o serie de negocieri, Papandreou s-a angajat să demisioneze, la rândul său, din fruntea Executivului.

Noua administraţie elenă va trebui să aprobe, până la alegerile anticipate programate pentru februarie 2012, pachetul de salvare de 130 de miliarde de euro stabilit de creditorii internaţionali ai Greciei la data de 27 octombrie.

Potrivit agenţiilor de presă străine, viitorul premier grec va fi economis-tul Lucas Papademos, în vârstă de 64 de ani, fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), aşa cum apăruseră, încă de luni, zvonurile în acest sens.

Conform unor surse citate, ieri, de Reuters, negocierile cu privire la viitorul premier au fost finalizate, iar Papademos va conduce noul Executiv.

Licitaţie suprasubscrisă de certificate de trezorerie elene

Grecia a vândut, ieri, certificate de trezorerie de 1,3 miliarde euro, printr-o licitaţie suprasubscrisă, anunţă Agenţia de Administrare a Datoriei Publice din Atena (PDMA).

Randamentul titlurilor care au scadenţa la şase luni a crescut cu trei puncte de bază faţă de licitaţia precedentă, organizată la data de 11 octombrie, ajungând la 4,89%.

Potrivit PDMA, emisiunea a fost suprasubscrisă de 2,91 ori. La emisiunea anterioară, cererea a fost de 2,73 de ori mai mare decât oferta.

Grecia lansează în fiecare lună emisiuni de obligaţiuni pe termen scurt (trei şi şase luni).

Retrageri record din băncile Greciei

Banca Greciei a raportat o diminuare de 5,5 miliarde de euro a depozitelor companiilor şi persoanelor fizice, în luna septembrie (de la 188,7 miliarde de euro, la 183,2 miliarde), ceea ce pare să stabileas-că recordul în retragerile din băncile greceşti, comparativ cu scăderile (neîncetate) ale lunilor precedente.

În septembrie 2009, depozitele greceşti se ridicau la 237,8 miliarde de euro.

Euro s-a apreciat ieri, iar la ora 09.50, pe piaţa din New York, avea un curs de 1,3824 dolari, mai mare cu 0,4% faţă de ziua anterioară.

Berlusconi a obţinut votul de încredere

Guvernul condus de premierul Silvio Berlusconi a câştigat, ieri, un vot crucial în Camera Deputaţilor, pachetul său de reforme (respectiv bugetul modificat pe 2010) fiind aprobat de parlamentari.

În schimb, acesta a pierdut majoritatea absolută. Bugetul Italiei a fost adoptat cu 308 voturi, sub pragul majorităţii absolute, care este de 316 voturi dintr-un total de 630.

"Guvernul nu mai are majoritate în Camera Deputaţilor", a afirmat Pierluigi Bersani, liderul Partidului Democrat, principala formaţiune de opoziţie din Italia.

După vot, opoziţia din Italia a arătat că, în condiţiile date, Berlusconi trebuie să demisioneze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb