MINISTRUL ADJUNCT AL APĂRĂRII DIN UCRAINA: "Rusia încearcă să concentreze sistemele de rachete în Belarus pentru a lansa atacuri împotriva Ucrainei"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Rusia "încearcă să concentreze" sistemele de rachete în sud-estul Belarusului pentru a lansa atacuri sau pentru a fi folosite ca "instrument de şantaj şi intimidare" împotriva Ucrainei. Armata rusă nu renunţă la planurile de a cuceri regiunile Doneţk şi Lugansk, invadează regiunea Harkov şi încearcă să regrupeze trupele, a declarat Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, ieri seara, notează CNN, potrivit News.ro.

Declaraţia oficialului ucrainean vine în urma afirmaţiilor recente ale Rusiei, care a anunţat că va recurge la detensionare în jurul Kievului şi al oraşului Cernihiv (nordul ţării).

"Inamicul nu renunţă la planurile sale de a cuceri complet regiunile Doneţk şi Lugansk. De asemenea, invadează regiunea Harkov şi încearcă să-şi întărească poziţia, să regrupeze trupele", a afirmat Maliar.

Forţele ucrainene au observat sisteme de rachete ruseşti desfăşurate lângă oraşul Gomel din Belarus, a mai spus ea.

"Inamicul încearcă să le concentreze acolo (trupele ruse), aparent, având planul de a lansa atacuri cu rachete sau de a le folosi ca instrument de şantaj şi intimidare. Prin urmare, teritoriul Belarusului continuă să fie folosit activ de Rusia pentru a desfăşura agresiune", a subliniat oficialul ucrainean.

Întrebată dacă se aştepta să vadă rachete în continuare pe teritoriul ucrainean, Maliar a spus: "Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Războiul continuă. Şi trebuie spus că inamicul nu încetineşte. Intensitatea atacurilor cu rachete este la fel ca înainte, uneori chiar sporită".

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, ieri, că forţele ruse nu se retrag, ci se repoziţionează, menţinând presiunea asupra Kievului şi a altor oraşe. Oficialii ucraineni şi americani au mai specificat că ruşii s-ar putea regrupa în Belarus.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu trebuie doar citeva rackete aruncate in aer in belarus de contraspionajul Ucranian si belarusul ar cere singur retragerea lor de pe teritorul lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb