MINISTRUL AGRICULTURII: "Ioana Băsescu va primi subvenţii de 46.000 euro pe an pentru terenul agricol"

F.A.
Politică / 21 noiembrie 2013

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui ţării, va primi aceeaşi subvenţie de la stat ca ceilalţi fermieri, respectiv 160 euro pe hectar, a declarat azi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Astfel, Ioana Băsescu va beneficia anual de un sprijin în valoare de 46.400 euro.

Constantin a declarat: "Ioana Băsescu a făcut o afacere bună pentru că e foarte greu astăzi în România să mai găseşti 290 de hectare compacte. Terenurile sunt fărâmiţate, iar aceasta este una din problemele pe care le are agricultura. Este un caz fericit că doamna Ioana Băsescu a găsit acel teren. Din acel punct de vedere e o afacere bună".

"Cred că e şi puţină demagogie în orientarea lui Traian Băsescu spre agricultură"

Ministrul Daniel Constantin a declarat, în această seară, că este şi "puţină demagogie" în orientarea şefului statului către agricultură.

Domnia sa a explicat: "Sigur, eu cred că s-a îndreptat către agricultură nu numai din motive de eficienţă economică, cred că e şi puţină demagogie aici, mai ales că zona de agricultură, în momentul în care a început să se dezvolte, de câţiva ani de zile, atrage şi din punct de vedere electoral. Dar pentru mine, ca ministru al Agriculturii, e o recunoaştere a faptului că în agricultură există viitor şi există un potenţial de dezvoltare de afaceri şi de creare a locurilor de muncă".

Totodată, oficialul a vorbit şi despre comisia parlamentară de anchetă pe tema achiziţionării terenului de la Călăraşi de către familia Băsescu. Domnia sa a subliniat că niciodată nu a vorbit de legalitate sau ilegalitate cu privire la Ioana Băsescu sau la preşedinte ca persoane fizice.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Uniunea Naţională a Notarilor Publici (UNNPR) a solicitat pe 14 noiembrie Camerei Notarilor Publici Bucureşti efectuarea unui control la notarul public care a instrumentat actul de vânzare-cumpărare a terenului şi a contractului de ipotecă solicitat de CEC Bank.

UNNPR a anunţat, astăzi, pe site-ul său, că actele încheiate de Ioana Băsescu privind vânzarea şi cumpărarea terenului din Călăraşi sunt legale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb