Ministrul Apărării confirmă că pe teritoriul ţării s-au găsit bucăţi dintr-o dronă rusească

F.D.
Politică / 6 septembrie 2023

Ministrul Apărării confirmă că pe teritoriul ţării s-au găsit bucăţi dintr-o dronă rusească

Actualizare - Klaus Iohannis: "Dacă se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, e o situaţie inadmisibilă"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că în cazul în care se confirmă că aceste elemente găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO... Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Surse: Bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României, posibil să fie mai vechi

Bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României ar putea sa fie mai vechi şi să nu provină de la atacul aerian rusesc asupra portului ucrainean Izmail, transmit surse guvernamentale, potrivit Agerpres.

Conform acestora, bucata se află la 100 de metri de apă, într-o zonă cu vegetaţie abundentă.

---

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite bucăţi "care pot fi dintr-o dronă" rusească. Declaraţiile sale vin la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis afirma că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România, relatează News.ro.

"S-a văzut, într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal, au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităţilor portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilenţă. Vom avea mai multe puncte de observaţie, vom avea mai multe patrule. În acelaşi timp, echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare funcţionale şi în fază de precauţie şi de atenţie crescută", a declarat, miercuri, ministrul Apărării pentru Antena 3, în timpul unei vizite în judeţul Tulcea.

Întrebat dacă în acea zonă au fost găsite bucăţi de aparat, Tîlvăr a răspuns: "În această zonă, pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public, şi confirm că în această zonă s-au găsit bucăţi care pot fi dintr-o dronă".

Tîlvăr a anunţat că va merge la Chilia şi la Galaţi.

"O să merg la Chilia, am fost aici la Plauru, sunt însoţit şi de prefectul judeţului, am vorbit şi cu primarul de aici şi apoi am să merg la Galaţi, pentru că şi Galaţiul, care chiar dacă este la o distanţă destul de mare de Reni, cred că este un oraş cu autorităţile căruia trebuie să discutăm din nou pentru a-i asigura de faptul că ne dorim ca în România viaţa să se desfăşoare normal", a transmis ministrul Apărării.

El a fost întrebat dacă se gândeşte la evacuarea oamenilor din zonă.

"Nu s-a pus problema, pentru că nu sunt elemente care să genereze pericol ca astfel de bucăţi să reprezite o ameninţare", a mai adăugat Angel Tîlvăr.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cincu, că nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

"Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească", a spus preşedintele.

Şeful statului a mai spus că a fost informat de ministrul Apărării privind astfel de atacuri.

"Am avut chiar astăzi atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră. Deci foarte, foarte aproape. Suntem însă alerţi, suntem, alerţi şi suntem în cadrul NATO foarte bine apăraţi. Pot să spun ce am mai spus, România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din istoria noastră", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Ce penibil!

    S-au jurat pe cravata de pionier că nu au fost nici piese de drone rusnace și acum na că au dres-o. 

    Ca în poezia pentru copii, Cățeluș cu părul creț. 

    Ei se jură că drone nu fură, dar i-am prins cu drona-n gură:)

    Nu fură adică nu au fost în limba olteneasca :)) 

    1. Ukraina a spus ca au fost,Romania trebuie sa execute ce spune stăpănul nostru ukrainean.

      ...

    Menajati-l pe Putler, nu-l umiliti ca are naturelul simtitor:-)...deci sa minti pe fata in halul asta, toti ar trebui demisi pentru ca au mintit cu buna stiinta. Sa fi fost invers, urlau mujicii din toti rarunchii ca i-au atacat NATO

    Mi-a placut reactia lui Ciolacu...

    O bagatela...A cazut intr-o jungla! Nu stiam ca avem jungla in Romania...

    Daca cade in Bucuresti?  

    1. De fapt nu e o jungla, ci o localitate cu 32 de locuitori.

      Faptul că Rusia bombardează intens langa Romania e desigur motivat de dorința de a lovi porturi, silozuri, depozite carburanți.

      Probabil drona a fost doborâtă de anti aeriană ucraineană, dar simplu fapt că Rusia bombardează atât de aproape de Romania arata cred deruta din conducerea rusă, un pic de disperare., Romania e una din jâgaratele NATO , nu am prea ajutat cine știe ce Ucraina, mai degrabă de forma. Pe urmă avem și ceva investiții sud africane, pardon rusești prin tara deci nu vor să ne lovească, e evident o eroare de aici și jena conducerii din Romania care în discuții cu Rusia 

    Cred ca e la misto panarama asta pentru cateva bucatele de ceva ce nu se stie bine ce

    Evident ca a cazut din eroare sau necontrolat dupa ce a fost lovita de vecini, am citit si o declaratie a Plavanului nr 1 in stat, care drege busuiocul si spune ca avem garantii NATO...le avem pana nu le mai aveam, ne-au lasat vesticii cu curul in balta de atatea ori pana acum...probabil astazi am primit acordul de la SUA sa ne dam cu parerea...solutia e sa-i urmam pe fratii polonezi, care dupa caderea comunismului au aratat de ce in istorie au fost cine ai fost, in primu rand sa ne bazam pe nou, adica:

    Motivata si inzestrata armata cu echipamente luate dupa confiscarile de averi ilicite(care sunt slava domnului), evident dupa ce e curatata de generalii cu 7 stele obtinute pe timp de pace. 

    PS Mare mare noroc avem ca ucrainienii se ciufulesc de la egal la egal cu fratii lor, altfel vb ruseste de mult timp, intrebarea se pune dupa ce se va termina razboiul, ne mai convine sa avem un vecin asa pregatit? 

    1. Cind ne-a spus ca nu e nici o drona a mintit, dar acum cind ne spune ca avem garantii Nato, ar trebui sa-l credem ? Pe ala cu PeeeSeeeDeee ?

      Plecați de la premiza greșită că vesticii ne sunt aliați. Fals. Ei, mai exact Marele lor Capital, ne sunt suverani iar noi le suntem vasali. În termeni moderni noi suntem colonia lor economică.

      Prespectiva corectă este: dacă beneficiile economice obținute din exploatarea coloniei sunt mai mari decât costurile unui potențial război atunci "alianța" se menține, în caz contrar e abrogată. 

      P. S. Sunteți simpatic cu ideea unei Românii puternic militare. Îmi aduceți aminte de de unii tot de pe aici care aveau impresia c-o să prindem vestul din urmă în câțiva ani. Oameni fără simțul realității care au impresia că în câțiva ani corporațiile din Buzău vor câștiga piețele din New York.  

      "Plecați de la premiza greșită că vesticii ne sunt aliați." Ar trebuie sa te ascultam pe tine cand ne spui ca esticii ne sunt prieteni si aliati. Bine, vor sa ne invadeze ..dar asa ca aliati nu din alte motive.

      Unde am scris că esticii ne sunt prieteni?

    Zelenski a văzut bine acele resturi!!!!Acum Ukraina va ordona Romaniei să atace Rusia.

    1. Fraților, între 18-60 de ani, pregătiți-vă sa mergeți pe front, ca asa cere "democrația"

      Scapa cine poate

    Si asta-i considerat atac ?

    1. Daca ai interes sa intri in război, da, altfel nu.

    Eram sigur ca mint ai nostri. O doare in c.ur pe Rusia de Romania si de NATO. Au cazut niste resturi aruncate dr ucrainieni. Daca NATO ar fi tare ar sari si le-ar da in gura la rusi. In schimb tac malc ca nu isi permit un razboi cu Rusia. Va apara NATO, nu asa ni se spune

    NIMENI, repet, nimeni nu vrea sa se complice cu o putere nucleara care chiar dacă ar folosi doar Kinjal tactice pot preface București, Varșovia, etc în mormane radioactive. Faceți pace, idioților!

    1. pai carati-va inapoi in tinutul ala uitat de timp si e pace

    Ukraina este terminată … Acum când simte ca i a venit sfârșitul caută sa bage România in conflict cu Russia și implicit NATO … Nu merge așa ucrainenilor , muriți voi in războiul vostru și lăsați NATO in pace … Noi nu avem nevoie de război … Este normal sa mai cada câte o drona la granița dar pt asta nu pornești războiul ..

    Nu zic ca nu e grav ce s-a intamplat, dar cum suntem vecini putem sa ne asteptam la niste proiectile "ratacite" sau cu intentie . Dar daca nu suntem oarecum intelegatori exista riscul sa tranformam toata romanica in camp de lupta.

    Si cum nu avem armata instruita, nici tehnica militara, aproape am ramas cu ce a cumparat, produs Ceausescu, care in timp s-au mai degradat, nu avem nici economie care sa sustina un razboi, cu datorii pana-n gat, nu cred ca ar fi indicat sa intram in orice conflict armat. Si sa nu uitam ca populatia este imbatrinita, tineretul a cam parasit tara daca trimitem si tineretul ramas in tara la moarte , atunci poporul roman nu v-a mai exista in cateva zeci de ani . Recensamantal ce s-a facut nu prea reprezinta realitatea, numai sa ne uitam cate scoli s-au inchis in ultimii ani, pe vremea lui Ceausescu la scoala era 2 schimburi. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb