Ministrul Energiei infirmă categoric existenţa unei probleme cu privire la stocurile şi aprovizionarea de carburanţi

S.B.
Politică / 24 martie 2022

Ministrul Energiei infirmă categoric existenţa unei probleme cu privire la stocurile şi aprovizionarea de carburanţi

Virgil Popescu a infirmat existenţa unei probleme cu privire la rezervele şi aprovizionarea cu carburanţi, la nivel naţional, după apariţia unor informaţii în mass-media în acest sens, informează news.ro.

"România deţine toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populaţie, cât şi pentru economie", a adăugat mininistrul Energiei.

"În urma apariţiei unor speculaţii de presă pe tema rezervelor de carburant la nivel naţional, Ministerul Energiei infirmă categoric existenţa unei astfel de probleme atât în privinţa stocurilor, precum şi în privinţa aprovizionării cu carburanţi. România deţine toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populaţie, cât şi pentru economie", a scris Virgil Popescu, joi pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iara incepem? Din lipsa de imaginatie o luam de la capat?

    Oare, il mai poate crede cineva sanatos la cap pe impostorul asta? Practic, avem un Cartel total in domeniul carburantilor, ce nu poate exista decat intr-o Colonie de ultima spetza, condusa de slugi nevertebrate care nu se ating nici cu o floare de profitul banditesc al marilor corporatii straine! Este evident faptul ca, in Romania de la inceputul anului, pretul carburantilor nu mai are nici o legatura cu pretul petrolului, iar in ritmul asta de crestere, vom ajunge in curand cu cei mai scumpi carburanti din Europa, intr-o tara cu un PIB pe cap de locuitor aflat pe ultimele locuri! Desigur ca, atat guvernantii tradatori cat si marile corporatii straine isi pot permite aceasta atitudine sfidatoare la adresa romanilor, si datorita comportamentului a celor mai multi dintre ei, de „iobagi legati de pamant”!

    Radu Soviani: Prețul motorinei în Ungaria continuă să fie sub 1,30 Euro/litru. În România, minimum 1,63 Euro/litru. Adăugați și explozia preturilor RCA și dobânzile în creștere!

    În Ungaria, prețul carburanților continuă să fie plafonat de Guvern, spre exemplu, în cazul motorinei, la 479,9 forinți pe litru. La cursul de acum, de 369,93 forinți/Euro, asta înseamnă 1,297 Euro pe litru. De ce Ungaria poate să plafoneze (fără să ofere compensații de la buget distribuitorilor), iar România, nu? Sunt curios să aflu răspunsurile dumneavoastră.  

    În România, Petrom (care, din ceea ce am văzut eu, are cea mai ieftină motorină), tocmai a scumpit motorina cu încă 10 bani pe litru, de ieri până azi. De la 7,99 lei/litru la 8,09 lei/pe litru. O scumpire de 1,25% de ieri până azi. Cu această scumpire, prețul motorinei în România este cu 25% mai mare decât în Ungaria.  

    Și, acum, vă întreb: V-ați prins care era șmecheria cu „înjumătățirea accizelor” care nu s-a mai făcut? Mai în glumă, mai în serios, îi rugăm pe guvernanți să nu se ocupe de prețul carburanților așa cum știu ei să o facă, pentru că vom păți ca la RCA, energie electrică sau gaze: respectiv, îl vor scumpi. Acum cred că e clar pentru toată lumea – ticăloșia cu înjumătățirea accizelor era destinată de fapt companiilor petroliere, care să își păstreze astfel profiturile, în timp ce o foarte temporară reducere se transformă într-un plus de îndatorare pentru buget. Oare cum e posibil ca în Ungaria prețurile să fie mai mici cu 25% decât în România (care, totuși, își asigură minimum 30% din necesarul de petrol din producție internă), prin plafonare și fără compensații pentru furnizori, iar în România să fie mai mari și în creștere?  

    Pentru OMV Petrom costurile de productie pentru petrolul scos din subsolul Romaniei este de 13 dolari pe baril. Adica ne dam resursele pe degeaba ca sa fim jecmaniti, asta girezi de 32 de ani, mai poporule mai. La nivel de grup OMV avea 60 de dolari pe baril costul. Austriacul plateste mai putin ca noi la benzina si motorina, nu-i asa au petrol. Daca comparam cu salariile noastre ne dam seama ca tradatorii, hotii si mafiotii care ne conduc ne jecmanesc de 32 de ani, iar acum pe fata, pe mana cu firmele din vest. Vorba ucrainenilor, ba aveti preturi mai mari ca in Elvetia si Paris Franta. Bataie de joc facuta de UE. Suntem o rusine de popor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb