Ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, încurajează cetăţenii să investească în titlurile de stat Tezaur şi Fidelis, subliniind că acestea reprezintă o alternativă sigură şi avantajoasă, având dobândă neimpozabilă, potrivit news.ro.
"Dacă tot plătim dobânzi de ordinul zecilor de miliarde, de ce să nu plătim aceste dobânzi la cetăţenii români?", a declarat ministrul, miercuri seară.
Acesta a explicat că România are o ţintă de împrumut de 230 de miliarde de lei, destinată finanţării investiţiilor, iar titlurile de stat contribuie la reducerea dependenţei de împrumuturile externe.
"Ne dorim să atragem cât mai multe resurse de pe piaţa locală, eliminând astfel riscul de curs valutar. Anul trecut, Ministerul Finanţelor a plătit peste 1,5 miliarde de lei dobândă către români, iar în ianuarie 2025, împrumuturile prin aceste titluri au ajuns la 5 miliarde de lei", a precizat Tanczos Barna, conform aceleiaşi surse.
Potrivit ministrului, Fidelis şi Tezaur sunt emise lunar, iar românii care aleg să investească beneficiază de dobândă neimpozabilă şi de posibilitatea de a vinde titlurile fără taxe suplimentare.
"Este cea mai sigură investiţie pentru români", a concluzionat ministrul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2025, 09:28)
Da e sigur,
intrebarea este dobanda de 5 ani,
acopera inflatia si ramane si ceva dobanda pozitiva
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2025, 09:41)
Cu companiile ce facem? Le jumulim prin taxe si impozite si le umflam dobanzile la finantare.
Ciolacu a marit pretul "porumbului" adunandu-l pe tot din piata, dar asteapta mai multe oua la bugetul tarii in acest an. Cred ca a facut bugetul cu Ciorba si Vicol. Au gasit o schema "desteapta" ca asa lucreaza PSD-ul, numai cu scheme si baieti "destepti".
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2025, 10:25)
Tu ești bozgor deștept, sigur te poți proteja de inflație cu acțiuni. Au randamente negative, dar tu vrei doar să bați inflația.
Când va fi dezinflație, tot despre inflație vei vorbi pentru că nucile mici se țin cu scripturi.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2025, 10:40)
Mai frate, pro-european,
ai un limbai incorect politic,
parca rasismul ar trebui "eliminat" de cenzorul adormit
2. Minunat
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2025, 11:35)
A trebuit sa treaca 35 de ani de la revolutie sa sa se emita lunar si pentru populatie, desi statul a avut nevoie de imprumutiri imediat din 1990 iar populatia a avut nevoie sa economiseasca.
Acum ca sunt aceste tiluri de stat ar fi bine sa avem si o piata functionala unde sa se poata cumpara si vinde de exemplu ETF-uri pe aceste titluri cu diferite scadente, sa se poata trece usor din actiuni in titluri si invers cu sume mai mari.
Trist ca s-a ajuns aici asa de tarziu si doar dupa ce statul a facut o datorie uriasa.