MINISTRUL JUSTIŢIEI:  "OUG în sine nu a fost o problemă, ci când şi cum a fost adoptată"

A.I.
Politică / 22 martie 2017

Tudorel Toader (Sursa foto: captură Youtube)

Tudorel Toader (Sursa foto: captură Youtube)

Scandalul iscat de adoptarea Ordonanţei 13 a ajuns până în Parlamentul European,unde este discutat în Comisia de Libertăţi Civile. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prezent la discuţii, le-a spus europarlamentarilor că nu controversata Ordonanţă de Urgenţă 13, în sine, a fost problema, ci modul în care a fost adoptată, transmite Digi24.ro.

"OUG în sine nu a fost o problemă, problema a fost de procedură, când şi cum a fost adoptată. Populaţia a reacţionat că ordonanţa a fost adoptată la 10-11 seara, ceea ce e foarte adevărat şi foarte nefiresc", a spus ministrul în Parlamentul European.

Tudorel Toader a adăugat: "Numai că Guvernul putea să lase OUG să intre în vigoare în momentul în care a publicat-o în Monitorul Oficial. Guvernul a dat un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare, de unde personal am bănuit mai degrabă o lipsă de abilitate în tehnica legislativă, decât un gând de a legifera în fapt de seară".

Ministrul a spus că ordonanţa "a născut reacţii, proteste din partea societăţii civile", dar a dus şi la un pas care "este mult mai important pentru direcţiile evoluţiei statului de drept". El făcea referire la o decizie a Curţii Constituţională la o sesizare a lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Ministrul justiţiei a afirmat: "CCR a constatat şi a adoptat o decizie de principiu, prin care a statuat că procurorul nu are competenţa să urmărească penal pe miniştri, care au libertatea să aprecieze când şi cum adoptă, iar Curtea a statuat că există şi a existat un conflict juridic. E important că procurorul nu poate ancheta pe viitor miniştri care adoptă acte normative. Fiecare putere, autoritate, trebuie să îşi respecte, să rămână în matca ei constituţională".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb