MINISTRUL MEDIULUI: "Gărzile Forestiere trebuie să fie un fel de DNA al pădurilor"

Adina Lateş
Politică / 14 ianuarie 2016

Actualizare 11:26 Paşca-Palmer: "MM nu este de vină pentru preţurile la masa lemnoasă; revocarea domnului Crăciunescu, o coincidenţă"

Ministerul Mediului nu este vinovat pentru preţurile practicate la masa lemnoasă, iar revocarea domnului Adam Crăciunescu din Consiliul de Administraţie al Romsilva a fost o coincidenţă şi nu are legătură cu nemulţumirile din piaţă, a declarat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer.

"Este eronat ce se spune despre faptul că Ministerul Mediului este vinovat de preţurile la masa lemnoasă. În primul rând, Romsilva are responsabilitatea să stabilească preţurile pentru licitaţii şi nu este responsabilitatea Ministerului Mediului să facă asta. Oricine vă spune că ministerul este de vină pentru preţurile la lemn, este eronat. În clipa de faţă se încearcă blocarea acestor licitaţii. Este nevoie să se modifice această Hotărâre de Guvern, dar asta nu se poate face peste noapte. Avem o analiză făcută şi urmează să se ia o decizie. Nu are nicio legătură revocarea domnului Crăciunescu cu acest subiect, a fost o simplă coincidenţă. Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administraţie are la bază un motiv simplu, deşi nu a fost o decizie uşoară: cu toată prezumţia de nevinovăţie, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziţie, pentru că acest lucru se resfrânge şi asupra Romsilva', a menţionat oficialul, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Mediului a subliniat, totodată, că la Romsilva există o problemă de guvernanţă, în condiţiile în care, din şapte membri ai Consiliului de Administraţie, patru sunt angajaţi ai regiei.

(A.L.)

---------------------

Gărzile Forestiere ar trebuie să fie un grup de elită, să devină un fel de DNA al pădurilor, iar în acest sens avem pentru anul în curs buget pentru creşterea numărului de angajaţi, a declarat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca - Palmer.

"Viziunea mea pe problematica de mediu este una care cred, în care vreau să avem o schimbare de paradigmă, în sensul ca mediul să nu mai fie privit ca o piedică. Capitalul natural este o oportunitate de dezvoltare durabilă şi o tranziţie către economia verde. Mi-aş dori ca mediul să fie mult mai bine integrat în domeniile sectoriale şi să existe o mai mare conştientizare la nivelul populaţiei, dar şi a factorilor de decizie din Guvern (...) Pădurile sunt o resursă strategică a ţării şi mă bucur că s-a luat decizia de a include acest capital natural în domeniul strategic. Situaţia pădurilor este complexă şi ştiţi foarte bine cum stau lucrurile. În mod concret, nu se va putea ca în 10 luni să rezolvăm probleme cumulate de ani de zile, dar sunt paşi care se pot face. Mă refer aici la partea de control şi reglementare, cum ar fi Gărzile Forestiere, unde avem buget să creştem numărul de angajaţi. Garda Forestieră ar trebui să fie un grup de elită, un fel de DNA al pădurilor. Radarul pădurilor sau SUMAL au nevoie de mai multă eficienţă şi mai multă transparenţă', a spus ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, Paşca-Palmer a precizat că pe lista de priorităţi a mandatului său se mai află economia verde, biodiversitatea şi deşeurile.

"Impulsionarea unei tranziţii către economia verde - foarte concret aş vrea să avem un program să susţinem antreprenoriatul din sectorul verde. Aici ne putem referi la domeniile de agricultură ecologică, ecoturism sau clădiri verzi. O altă prioritate se referă la biodiversitate. Avem în plan să înfiinţăm Agenţia Naţională pentru Arii Protejate. Domeniul deşeurilor reprezintă o altă mare şi complexă problemă - sunt chestiuni legate şi de infringement şi de targetul de ţară pe care îl avem asumat la nivel european', a subliniat oficialul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb