Ministrul Sportului militează pentru organizarea de competiţii de anvergură

Ziarul BURSA #Sport / 5 februarie 2019

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei a descoperit cheia succesului: rezultatele în sporturile de iarnă vor începe să apară când vom organiza mai multe competiţii de anvergură.

Bogdan Matei susţine că încearcă să afle cât mai rapid care sunt problemele federaţiilor sportive şi împreună cu acestea să organizeze cât mai multe competiţii: "Încerc să fiu prezent la competiţii, încerc să stau de vorbă cu cât mai mulţi preşedinţi de federaţii, pentru că este extrem de important să ţin aproape de dumnealor şi de probleme. Vizavi de un termen, nu aş putea spune un termen, că da, în cinci ani, în zece ani, dar cu cât organizăm mai multe competiţii de un asemenea nivel, cu siguranţă vor apărea şi rezultatele. Eu mă bucur enorm de mult că putem organiza. Pentru mine în acest moment nu sunt importante rezultatele notabile, medaliile, ci important este să reuşim să organizăm şi să reuşim ca pe cei cei iubesc sporturile de iarnă să-i angrenăm în asemenea competiţii şi mai mult de atât, celor care iubesc acest sport să le dăm posibilitatea să fie alături de sportivii noştri, de eforturile noastre. Important e să apreciem şi eforturile care se fac. Aici nu vorbim doar de practicarea unui sport, ci şi de vizibilitatea lui''. Ministrul Tineretului şi Sportului a adăugat că investiţia în sportul de masă este un alt pilon de bază pentru sportul de performanţă: "Relansarea şi reaşezarea sportului de masă este un proiect extrem de important, dacă ne dorim să vorbim peste cinci ani, zece ani, despre obţinerea de medalii la orice campionate mondiale, europene sau olimpiade. Cel mai important lucru este să ne aşezăm şi să începem discuţii despre ce înseamnă sportul de masă în România, dacă vrem într-adevăr să se stabilim un termen pentru ceea ce înseamnă câştigarea unei medalii la JO, CM sau CE. Este extrem de important pentru cei ce suntem angrenaţi în lumea sportului de performanţă şi de înaltă performanţă să ne ascultăm unii pe ceilalţi, să stabilim criterii şi obiective foarte clare, astfel încât să mergem să ne adresăm celor care se ocupă azi de sportul de masă, şi anume, profesorii de educaţie fizică sau antrenorii care se ocupă de grupe de începători, indiferent de cum s-ar numi disciplina sportivă. Avem discipline care stau bine din punct de vedere organizatoric, dar şi care trebuie susţinute atât de MTS, cât şi de privat. E important să stabilim un parteneriat între cei trei piloni, federaţie, MTS şi privat. Dacă vom reuşi să creăm aceste trei lucruri într-unul singur, cu siguranţă că vom putea să dăm şi termene pentru obţinerea unor medalii. Important pentru România azi este că suntem angrenaţi în competiţii extrem de importante, că federaţiile sportive internaţionale şi europene îşi apleacă atenţia către România, pentru că, da, înseamnă că avem potenţial. Dacă nu am avea potenţial şi profesionalism în tot ceea ce facem, cu siguranţă că azi nu am mai putea vorbi de organizarea unei asemenea competiţii sau să spunem ce frumos a fost anul trecut la CM de winter triathlon''.

Federaţia Română de Triatlon organizează la Cheile Grădiştei, între 22 şi 24 februarie, Campionatele Europene de Winter Triathlon, la un an după ce a găzduit cu succes Campionatele Mondiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb