Ministrul Turismului a discutat cu reprezentanţii ANPC despre decalogul schiorului şi probleme legate de infrastructură

A.C.
Politică / 12 decembrie 2017

Întâlnire ministrul Turismului şi reprezentanţii ANPC

Întâlnire ministrul Turismului şi reprezentanţii ANPC

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a avut astăzi a doua întâlnire cu operatorii din turism şi cu reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) din judeţul Braşov, cu care a discutat despre necesitatea respectării unui set de reguli, decalogul schiorilor şi a mai multor probleme legate de infrastructură, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Întâlnirea de lucru, prilejuită de comandamentul de iarnă pentru sezonul 2017-2018 a fost organizată de ANPC, la Poiana Braşov.

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov, a declarat în debutul întâlnirii: "Practic, aceasta este o prelungire a ceea ce s-a discutat în cadrul Prefecturii, la colegiul prefectoral de acum două săptămâni. Urmează o perioadă dificilă, în ceea ce priveşte turismul, pentru că unităţile de cazare şi de alimentaţie publică trebuie să respecte nişte standarde care nu sunt negociabile".

În comunicat se menţionează că Emil Niţă, vicepreşedinte ANPC, a precizat că aceste întâlniri între autorităţi şi agenţii economici, la început de sezon de iarnă, sunt benefice pentru toate părţile, având caracter de prevenire şi de consiliere.

"Aş dori să încep prin a mulţumi colegilor de la Braşov pentru organizarea acestui eveniment. Ne aflăm aici pentru pregătirea perioadei de iarnă. Urmează o perioadă aglomerată, cu un flux mare de turişti, iar noi vrem să ne asigurăm că turiştii vor pleca mulţumiţi la sfârşitul perioadei de vacanţă. Stăm la aceeaşi masă operatori economici şi reprezentanţi ai instituţiilor statului, tocmai pentru a preveni problemele care ar putea apărea în următoarea perioadă. Şi anul acesta vom organiza comandamentul de iarnnă, din data de 17 decembrie, urmând a se desfăşura pe întreaga perioadă, până la sfîrşitul anului. Nu discutăm despre acţiuni extreme, ci vrem să decurgă lucrurile foarte bine pentru toate părţile. Totodată, această întâlnire are loc în spiritul prevenţiei. Eu, împreună cu colegii mei, vă vom sta la dispoziţie pentru a vă răspunde la întrebări", a precizat preşedintele ANPC, făcând, totodată, un apel la toţi agenţii economici să ceară lămuriri de la autorităţi, pentru a nu întâmpina probleme.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de lucru, a fost ridicată problema necesităţii respectării unui set de reguli, decalogul schiorilor, amintindu-se faptul că anul trecut, pe pârtiile pe care a fost implementat acest decalog, a fost redus numărul accidentelor la jumătate, arată comunicatul.

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a precizat şi de această dată că este nevoie de o colaborare cât mai bună între autorităţi şi agenţii economici, pentru a dezvolta turismul în toate zonele ţării.

Au fost abordate mai multe probleme legate de infrastructură şi proiectele care pot fi depuse de autorităţile locale pentru a obţine finanţare, astfel încât să se dezvolte infrastructura de agrement. De asemenea, ministrului i s-a solicitat sprijin în discuţiile cu celelalte ministere, atât în privinţa urşilor şi a mistreţilor care au devenit periculoşi, cât şi pentru diverse lămuriri pe care le solicită de la autorităţile locale agenţii economici, precum şi cei care deţin ATV-uri şi nu mai pot folosi multe dintre drumurile forestiere.

Mircea Dobre şi-a luat angajamentul că va discuta cu ceilalţi colegi din guvern, pentru a găsi soluţii la problemele ridicate de operatori,, informează comunicatul.

La întâlnirea din staţiunea Poiana Braşov a fost discutată, de asemenea, şi posibilitatea de a avea, în viitor, un skipass comun, pe raza judeţului Braşov.

Mircea Dobre a precizat: "Îmi pare rău că nu avem reprezentanţi ai autorităţilor locale. Aici, în Poiana Braşov, s-a rezolvat problema skipass-ului unic, dar cred că ar fi mai bine să existe un skipass unic pe toate pârtiile din judeţ. Este o întâlnire de prevenţie, în care noi informăm operatorii economici, astfel încât să nu apară surprize neplăcute pe perioada vacanţei. Se câştigă din ce în ce mai bine din turism, pe o perioadă mult mai lungă decât în anii precedenţi. S-au înregistrat creşteri semnificative, iar acest trend ascendent vrem să continue. În curând vom avea o nouă lege a Turismului care va rezolva mare parte dintre probleme".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb