Ministrul Turismului: "Programele de finanţare pe care le punem la dispoziţie sunt dedicate antreprenorilor de bună credinţă"

I.A.
Politică / 12 aprilie 2023

Ministrul Turismului: "Programele de finanţare pe care le punem la dispoziţie sunt dedicate antreprenorilor de bună credinţă"

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, afirmă, astăzi, într-un comunicat oficial că Programele de finanţare pe care le pun la dispoziţie sunt dedicate antreprenorilor de bună credinţă, nicidecum nu îi vizează pe cei care doresc să facă bişniţă şi profit peste noapte, prin încercarea de păcălire a statului şi a cumpărătorului, news.ro.

El arată că au realizat procedurile programelor de aşa natură încât comercializarea cererilor de finanţare sau a firmelor beneficiare de granturi să nu poată fi posibilă fără consecinţe: rezilierea contractului de finanţare.

Ministerul afirmă: "Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) atenţionează potenţialii achizitori de societăţi aplicante la programele naţionale, care până la momentul actual nu au semnat acordul de finanţare, de faptul că aceste întreprinderi trebuie să îndeplinească condiţiile specifice impuse de legislaţia programelor, pe toată perioada de implementare a acestora. Mai mult, menţionăm că cererile pot fi respinse la finanţare pe întreaga perioadă de desfăşurare a programului Start-Up Nation, în cazul în care aceste condiţii nu mai sunt îndeplinite".

Instituţia avertizează că "ulterior semnării acordurilor de finanţare, asociaţii/acţionarii societăţilor beneficiare ale programului Start-Up Nation nu pot înstrăina mai mult de 49% din părţile sociale, decât în excepţiile legii".

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului arată: "Vă informăm că acest fapt ar putea conduce la respingerea la finanţare, în condiţiile Legii nr. 218/2020, din momentul în care se constată încălcarea prevederilor stipulate în actul normativ".

Ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu a declarat: "Nu vă lăsaţi păcăliţi! Programele de finanţare pe care le punem la dispoziţie sunt dedicate antreprenorilor de bună credinţă, care doresc să clădească un viitor mai bun şi prosper atât pentru ei, cât şi pentru generaţiile viitoare ale României. Nicidecum nu îi vizează pe cei care doresc să facă bişniţă şi profit peste noapte, prin încercarea de păcălire a statului şi a cumpărătorului! Tocmai, pentru a evita astfel de situaţii, pe care până acum nu ne-am dorit să le punem în lumină, fiind cazuri izolate, am ales să fim precauţi. Drept urmare, am realizat procedurile programelor de aşa natură încât comercializarea cererilor de finanţare sau a firmelor beneficiare de granturi să nu poată fi posibilă fără consecinţe: rezilierea contractului de finanţare".

Luând în considerare prezentele atenţionări, reiterăm faptul că MAT descurajează practicile de comercializare ale cererilor de finanţare depuse în cadrul programelor naţionale şi sfătuieşte eventualii cumpărători asupra riscului la care se expun, cumpărând întreprinderi aplicante, atât înainte de semnarea acordurilor de finantare, cât şi după acest moment, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb