Mioara Mantale consideră numirea sa în funcţia de subprefect "o retrogradare"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2007

Mioara Mantale consideră numirea sa în funcţia de subprefect "o retrogradare"

Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, consideră numirea ei în funcţia de subprefect "o retrogradare" şi susţine că va formula o poziţie oficială referitoare la revocarea ei din funcţie după ce decizia Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial.

"Am aflat din mass-media cu toţii de înlocuirea mea, nu am primit nicio înştiinţare oficială din partea Guvernului sau a ministerului (ministerul Internelor şi Reformei Administrative, n.r.) referitoare la mutare", a spus Mioara Mantale.

Ea a precizat că în calitate de înalt funcţionar public are obligaţia să ceară instituţiilor publice să respecte legea. Mantale a explicat că, după ce revocarea va apărea în Monitor, va constata dacă Guvernul a respectat sau nu legea. "Dacă Guvernul a respectat legea mă voi conforma, dar dacă voi constata vreun abuz generat de o interpretare politică, voi apela la instanţă", a spus fostul prefect.

Mioara Mantale consideră numirea sa în funcţia de subprefect "o retrogradare", în condiţiile în care din anul 2005, când a fost numită în funcţia de prefect, şi până în prezent nu a primit nicio mus­trare, avertisment sau altă sancţiune. Ea a menţionat că nici subprefecţii nu au primit vreo sancţiune.

Fostul prefect al Capitalei a mai spus că, dacă Guvernul a motivat revocarea sa printr-o îmbunătăţire a activităţii, acest lucru nu se poate face mutând un înalt funcţionar public de pe o funcţie superioa­ră pe o funcţie inferioară.

La rândul său, nou-numitul prefect al Capitalei, Cătălin Deaconescu, a precizat că nu comentează decizia Guvernului, nu acesta este rolul său şi că aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Guvernului pentru a vedea motivele care au condus la numirea sa în funcţie. Totodată, el a mai spus că echipa din care a făcut parte, adică prefectul Mioara Mantale şi cei trei subprefecţi, a funcţionat foarte bine şi speră că vor face o echipă bună şi în continuare.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, revocarea din funcţie a prefectului Capitalei, Mioara Mantale şi numirea în această poziţie a subprefectului Cătălin Deaconescu.

"La elaborarea proiectului deciziilor primului-ministru de numire în funcţiile de inspectori guvernamentali s-au avut în vedere prevederile HG 341/2007 privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, managementul carierei şi mobilitatea înalţilor funcţionari publici", a justificat Guvernul decizia de schimbare a prefecţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb