MIRCEA COŞEA, UNPR:  "Legea dării în plată este necesară, însă trebuie rescrisă"

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 23 februarie 2016

Legea dării în plată este necesară pentru că în ţara noastră există o categorie defavorizată în urma crizei economice şi a programului de austeritate al "Guvernului Boc-Băsescu", însă proiectul ar trebui rescris, a declarat astăzi coordonatorul strategiei economice a UNPR, profesorul Mircea Coşea, potrivit unor surse din presă.

"Legea dării în plată este necesară pentru că în România există o categorie defavorizată în urma crizei economice şi a programului de austeritate al Guvernului Boc-Băsescu. Există o categorie care trebuie să fie salvată. Această categorie nu înseamnă toţi cei care au luat credite, înseamnă cei care se află într-o situaţie prin două puncte de vedere explicabilă: în primul rând sunt victime ale unor politici bancare rău intenţionate şi aici mă refer la contractele cu clauze incriminatorii şi mai ales politica pe care băncile au dus-o în legătură cu creditele în franci elveţieni; iar în al doilea rând este problema efectelor crizei care a creat în România o masă întreagă de oameni care nu au mai putut să respecte obligaţiile pe care şi le-au luat în orizontul pe care îl aşteptau. Criza şi mai ales austeritatea au făcut ca anumiţi oameni să intre într-o situaţie disperată. Această categorie trebuie să fie protejată, această categorie, nu toată lumea", a afirmat Coşea.

Potrivit acestuia, ideea dării în plată ar fi necesară pentru o anumită perioadă de timp.

Acesta a mai declarat că în forma actuală legea dării în plată arată că a fost scrisă "cu dedicaţie" pentru anumite categorii care nu au nimic de-a face cu efectele crizei economice.

"Legea, în forma în care a fost scrisă, este cu dedicaţie, ea se referă la categorii care nu au nimic de-a face cu efectele crizei şi sunt oameni care vor să-şi rezolve anumite probleme de investiţii greşite prin această politică de dare în plată", a precizat Coşea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. PSD deja a pierdut alegerile.Au avut puterea sa faca ceva pt tara si si-au batut joc de romani. Cosea - o relicva mincinoasa.

    1. Votez la tine

    Nu stiam.

    Unde ati fost 26 de ani cu psd-istul Oprea, bulau acuma? 

    "Mircea Coşea a mai fost, de-a lungul timpului, membru al PDSR, ApR, PNL, PER" ; acum UNPR; astia sunt oamenii pe care ii meritam; asta e...

    1. ca pilat din pont, bnr s-a spalat pe maini desi, este principalul vinovat in creditele fara acoperire date de bancile comerciale! 2. portofoliile de credite neperformante vandute de bancile comerciale cu pana la 90% discount provin din lipsa de supraveghere din partea bancii centrale si din excesul de credite monetizate de aceasta. 3. principiul legii (co-finantarea esecurilor de catre parti) este coerect. economia legii, insa, a fost contaminate de interese obscure de grup si prin ea insesi ofera motive "legale" de nepunere in vigoare! 4. mircea cosea - un economist opportunist de mana a 4-a - bajbaie.5. in plus, n-are nici-o cadere sa comenteze dat fiind ca prima cuponiada - aia galbena! - doar 10% din active (si nu 30% cat a fost rata de acumulare) au fost asezate drept contrapartida n.b. asa cum salariatii au fost scosi criminal in afara privatizarii ec. nationale prin decretul lege nr. 1 de petre roman, scoaterea actiunilor bancare din economia privatizarii in masa poarta girul abject al lui cosea.

    Este foarte adevarat, domnule profesor, ca legea darii in plata este buna si ca nu e perfecta, Putine lucruri pe lumea asta sunt perfecte. Problema mare este ca o lege a darii in plata este de maxima urgenta pentru miile de romani ajunsi la disperare. Din cauza ratelor imposibil de platit se destrama multe familii, multi copii cresc in lipsuri grave, prea multi romani prefera sa plece in strainatate, multi romani aleg sa se sinucida pentru a scapa de banci. Situatia este prea grava pentru a astepta pe cineva sa scrie acea lege perfecta pentru a salva miile de romani aflati in situatii, cu adevart, disperate. Bancile sunt atat de ipocrite incat afirma, pe de o parte, dorim sa ajutam pe cei in dificultate, iar pe de alta parte, sustin legea darii in plata dar sa nu se aplice creditelor existente....Pai cum vine asta domnilor? Curat murdar. Sa traiasca marele Caragiale....! Este adevarat ca pe langa cei foartle multi care merita sa fie ajutati de legea darii in plata, se vor 'strecura' si cativa care poate nu ar fi, cu adevarat, in dificultate de plata. Pai, ce facem, de frica vrabiilor nu mai semanan porumbul? De frica catorva debitori care poate nu ar merita sprijinul legii darii in plata ii sacrificam pe toti ceilalti care au nevoie disperata si urgenta de ajutor? O lege a darii in plata, care sa-i poata ajuta pe debitorii in dificultate, va trebui sa fie simpla si fara a oferi portite bancilor de a 'rasuci' lucrurile. Este de notorietate viclenia bancherilor in a rastalmaci orice in avantajul lor. Decat o lege a darii in plata perfecta peste nu stiu cat timp, mai bine o lege a darii in plata care sa ii ajute pe romanii impovarati, fie ea si imperfecta, ACUM!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb