MIRCEA GEAONĂ:  "Cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea"

N.R.
Politică / 9 iulie 2022

"Cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat astăzi că "cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea", iar cine are puterea inovaţiei şi a ideilor este cel care "şlefuieşte şi conduce lumea".

"E ceva interesant la NATO pe care l-am redescoperit cu multă bucurie. Noi spunem, şi eu spun de multe ori fără să-mi dau seama de profunzimea afirmaţiilor noastre, că suntem într-o nouă competiţie pentru supremaţie tehnologică la nivel global. Pentru că cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea. Cine are puterea inovaţiei, cine are puterea tehnologiei, cine are puterea ideilor este cel care şlefuieşte lumea şi conduce lumea. Niciun aspect al societăţii umane, al activităţilor noastre ca oameni, acum şi în viitor, nu va scăpa de această profundă transformare a tehnologiilor, niciun domeniu de activitate. Şi dacă cineva, care nu este inginer, ca noi, se uită uneori la ingineri, sau la inginerie, sau la tehnologie, ca la o chestiune oarecum nişată, cu oarecare superspecializare, vreau să vă spun că de la politică la entertainment, si de la modul în care gândim, muncim, trăim, şi chiar şi iubim, această revoluţie tehnologică va fi cea mai profundă şi complicată tranziţie din istoria umanităţii", a spus Geoană la festivitate de absolvire pentru şefii de promoţie de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

El a adăugat că decidenţii de astăzi şi de mâine trebuie "să ofere o şansă" copiilor din mediile defavorizate pentru ca aceştia să reuşească în viaţă.

"Dimineaţă am fost la o altă dezbatere, pentru un proiect de ţară - România 2030 - şi un grup de economişti (...) făceau nişte elemente de comparaţie de dezvoltare între regiunile ţării. Între judeţul Vaslui şi regiunea Bucureşti - Ilfov există cel mai mare decalaj de dezvoltare la nivelul întregii Uniuni Europene. În nicio altă ţară nu există un decalaj între o bucată a ţării respective şi alta, cum este între Bucureşti - Ilfov şi judeţul Vaslui. De asta cred că apelul pentru decidenţii de azi şi de mâine este să ofere şansă copiilor săraci de la ţară, din medii defavorizate, din cei care nu au şanse să meargă la licee şi şcoli bune şi să ajungă la şcoli de elită, să le creăm condiţii să aibă o şansă să reuşească în viaţă. Pentru că oricât de minunată şi de sclipitoare este o generaţie, dacă ea are o piramidă de susţinere prea mică, şansele să ne autodepăşim sunt destul de mici", a menţionat Geoană.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Se vorbeste in lumea conducatorilor planetei cum ca dreptul la apa si aer nu este un drept garantat. Prin urmare, in viitor se intrevad restrictii in aceste domenii. Apa si aer cu plata.

    Si cum dreptul la viata este garantat, se pune intrebarea cum o sa poata trai oamenii fara apa sau aer.

    Asa ca, nu cine va detine suprematia tehnologica va stapanii lumea, ci aceia care vor stapani apa si aerul. Cei care astazi comploteaza impotriva umanitatii. Ei vor stapani lumea. 

    1. Dupa apa imbuteliata urmeaza aerul imbuteliat? Asta e mesaj marxist ecologist?

    Unule,vorbesti prosti.De data asta,are perfecta dreptate.Nu e vorba de egalitarism,e vorba de creativitate si dezvoltare.

    imi place cum vorbeste Geoana, citit si inteligent, si cand ma gandesc ca noi am votat cu Base...

    1. Afirmatia lui Geoana este corecta dar folosirea cuvantului " stapaneste " de catre unul care se pretinde democrat -si nu doar tzucalar american -suna ca dracu ! putea sa zica si el "infuenteaza esential "!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb