Mircea Geoană, despre contraofensiva Ucrainei: "Se văd semne de pregătire"

T.B.
Internaţional / 19 mai 2023

Mircea Geoană, despre contraofensiva Ucrainei: "Se văd semne de pregătire"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, vineri seară, că se văd semne de pregătire a contraofensivei Ucrainei, dar că Alianţa are încredere în capabilităţile militare ale ţării care va ştii când şi unde să o pornească, conform news.ro.

Mircea Geoană a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă se văd semnele contraofensivei pregătite de Ucraina şi a afirmat: "Este discutată, posibilă şi avem întreaga încredere în conducerea militară şi politica Ucrainei, să decidă unde şi când o pornesc. Se văd semne de pregătire, le ştim, nu le putem comenta pe toate public, dar este clar că se pregătesc şi suntem convinşi că vor avea capabilitatea militară să îşi recupereze teritoriul luat samavolnic de Federaţia Rusă".

Secretarul general adjunct al NATO afirmă că "este clar că Rusia are un joc de anduranţă, de rezilienţă".

"Astăzi, eu văd o unitate aproape fără fisură în Occident. Uitaţi-vă la discuţia despre antrenamentul piloţilor, discuţiile despre sprijinul pentru Ucraina, pentru Moldova, pentru ceilalţi. Deci, eu aş spune că din punct de vedere politic, Occidentul este unit, Partenerii noştri democratici din restul lumii sunt şi ei în acest efort", a adăugat Geoană.

Acesta crede, însă, că ţările trebuie să comunice în permanenţă şi cu propiii cetăţeni, pentru ca aceştia să înţeleagă ajutorul oferit Ucrainei, în ciuda unor neajunsuri temporare, cum ar fi preţurile la energie, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. I really dont care.

    1. Ukraine could suffer heavy losses during its much-anticipated counteroffensive against Russia, Vadim Pristaiko, Kiev’s ambassador to the UK, warned on Thursday.

      In an interview with British broadcaster ITV, the diplomat said: “I know that it can be a very terrible summer and the price is terrible.” 

      Pristaiko also said Kiev’s Western backers have piled “too much pressure” on Kiev and have built up “too much expectations” about the spring campaign. 

      When asked to comment on why Ukraine maintains its position on not revealing its losses in the conflict, Pristaiko replied: “internally, we understand how many of us are already killed and lost.” 

      NATO pune presiune pe Ucraina sa porneasca o contra-ofensiva sinucigasa. Si Ucraina a inceput ceva de proba dar sufera pierderi teribile. 

    ori e prost ori e vandut

    1. Nu e de exclus faptul ca poate fi si una si alta. Insa este extrem de greu de apreciat care caracteristica este cea predominanta.

    La ce bani+arme am dat, trebuia sa fi cucerit

    deja Moskowa, dar actorasul se pricepe doar

    la circ mediatic regizat de americani 

    un mare pupincurist

    nEGOCIATI PACEA PT EI, SA NU MAI MOARA OAMENI. Puneti-l pe senilul de biden ca oricum nu mia primeste bani de la republicani sa negocieze ca e singurul pe care l-ar asculta putler.

    :))

    Pana sa vedem semne ale pregatirilor pentru contraofensiva, vedem tot mai multe semne de manipulare crasa! Dupa atacurile cu rachete fe saptamana trecuta, au aparut inregistrari cu sistemil Patriot distrus de cateva Kinjale presupus doborate de ucrainieni.

    Am salvat doua linkuri de la articole si unul de pe Twitter care aratau dezastrul.  

    Dupa ce am citit ca sase persoane au fost arestate la Kiev pentru ca au difuzat fotografii si inregistrari cu atacul, marea mea surpiza a fost sa descopar ca atat articolele salvate cat si (mai ales) Twitter-ul au fost astfel alterate incat sa arate doar s(c)lava Ucraina. Toate inregistrarile sunt taiate la jumatate, partea in care se vede lovitura Kinjalului, si zeci de patrioate fasaind eratic, diparand complet! 

    Pe noi, circarii de la Kiev ne pot prosti cu astfel de minciuni, dar cat tupeu le trebuie sa le spuna diversilor lideri politici, bine informati, despre "succesurile" circare?! 

    1. Daca ucrainienii mint, se mint singuri, pe noi nu ne privesc succesele si insuccesele lor.

      Realitatea nemijlocita conteaza mai mult decat cea mijlocita. Insa intr'o lume a propagandei si a imaginii ajungem sa traim mai mult in realitatea mijlocita. 

    Deja in America se vorbeste foarte puternic despre "inghetarea conflictului" si pasarea lui catre Europa (de unde si angajarea unor tari europene intr-o coalitie de pregatire a pilotilor ucrainieni si furnizarea de F16).

    Ceea ce totusi nu se vorbeste in spatiul nato este faptul ca Ucraina a pornit deja contra-ofensiva insa rezultatele sunt de-a dreptul sangeroase pentru ei, ca si cum s-ar fi dat cu capul de un zid. Si in aceste conditii, inghetarea nu este posibila ci doar recunoasterea infrangerii in Ucraina si negocierea unei arhitecturi de securitate preferate de rusi. 

    Contraofensiva ucraineana a început dar s a izbit ca de un zid al rușilor … SUA in curând nu v a mai putea ajuta Ukraina cu armament și muniție , UE este depașită de situație , atunci singura soluție viabila este înghețarea conflictului .. Dacă Ukraina și berbecii de la conducere se încăpățânează sa continua războiul atunci vor pierde tot …

    Ucraina nu mai exista curand.

    Cel mai devreme: din 2024 (fenomenul Coreea de nord / Coreea de sud). 

    Cel mai tarziu: din 2026 (pe fondul iminentelor conflicte Grecia-Turcia de la final de 2025 - diplomatic- si de la inceput de 2026 - militar in forma continuata = Turcia va pierde in 2027, odata cu implicarea SUA in intreaga regiune, nu doar in Turcia).  

    Pentru Europa centrala si de est:  

    Cine e cu Ucraina e distrus.

    Cine e mai departat de Ucraina se salveaza.  

    1. "Cel mai devreme: din 2024 (fenomenul Coreea de nord / Coreea de sud). "

      urmariti Aprilie 2024 

      p.s. s-ar fi terminat totul mult mai repede, dar Ucraina a fost continuu alimentata cu tot felul de bani si lucruri 

    Citind comentariile ai impresia ca esti pe pagina Sputnik sau Russia Today...

    Mai usor tovarasi... 

    1. Ei, isi fac si ei curaj ca stiu ce urmeaza...pana in toamna, Crimea este eliberata de mujici

    "Iubita mea Mihaela" nu ne intoxica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb