MIRCEA URSACHE (ASF): "BVB este unul dintre factorii de stabilitate financiară"

P.E.
Piaţa de Capital / 22 octombrie 2018

"BVB este unul dintre factorii de stabilitate financiară"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Depozitarul Central şi actorii din piaţă vor să creeze din piaţa noastră de capital a doua mare sursă de finanţare a economiei naţionale, a declarat, astăzi, Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, cu ocazia festivităţii de deschidere a şedinţei de tranzacţionare ce a marcat listarea celei de-a patra emisiuni de obligaţiuni a Băncii Internaţionale de Investiţii (IIB), la BVB.

"Pentru mine este deja un lucru de normalitate să particip la sunatul clopoţelului, atunci când avem astfel de evenimente în viaţa pieţei de capital româneşti. Cu atât e mai importantă pentru noi, cu cât Bursa de Valori Bucureşti este, după părerea mea, unul dintre factorii de stabilitate în viaţa noastră financiară. Asistăm în ultima vreme la o preocupare foarte, foarte serioasă de a atrage emitenţi, de a fi prezentă în viaţa publică, socială şi economică a ţării, astfel încât evenimentul de astăzi nu face decât să se încadreze în tot efortul Bursei de Valori Bucureşti şi a Depozitarului Central de a creşte piaţa de capital românească aflată atât de aproape de un vis, care înseamnă upgradarea la piaţa emergentă. Atât Autoritatea, cât şi Bursa de Valori, Depozitarul, împreună cu piaţa vor să creeze din piaţa de capital românească a doua sursă mare de finanţare a economiei naţionale", a spus Mircea Ursache, potrivit Agerpres.

Cea de-a patra emisiune de titluri IIB, listate pe piaţa noastră, constă în două serii de obligaţiuni corporative, una denominată in lei şi cealaltă în euro.

Obligaţiunile IIB în lei, tranzacţionate cu simbolul IIB21, sunt în număr de 30.000, în valoare de totală de 300 milioane de lei. Valoare nominală se ridică la 10.000 de lei, iar data maturităţii este 15 octombrie 2021. De asemenea, obligaţiunile IIB în euro, sub simbolul IIB21E, sunt în număr de 8.000, valoarea acestora ridicându-se la 80 de milioane de euro, la o valoare nominală de 10.000 de euro. Data maturităţii acestor obligaţiuni este 15 octombrie 2021.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ... asta e mesajul acestui Ursache ! A se vedea evolutia tuturor IPO-urilor din ultimii ani ! Cu exceptia TGN si SNG, toate IPO-urile din ultimii 12 ani se tranzactioneaza la BVB sub valoarea de listare; Deci TZEPE evidente aceste IPO-uri lansate pe BVB ! Evitati BVB , e o sursa de inselaciune , in niciun caz de stabilitate !

    1. ce se intampla cu PRSN catre cine sa facut trannsferul de peste 5% de ce nu specifica minoritari se uita ca prosti cum se trag sforile

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb