Mitingul Diasporei: Peste 60.000 de persoane în Piaţa Victoriei

R.V.
Politică / 10 august 2018

Mitingul Diasporei: Peste 60.000 de persoane în Piaţa Victoriei

Actualizare 22.40 Un protestatar, rănit grav la cap de un dispozitiv lacrimogen

Jandarmii lanseaza rafale de grenade lacrimogene asupra protestatarilor, potrivit Agerpres.

Noi incidente se înregistrează la mitingul din Piaţa Victoriei între o parte a manifestanţilor şi forţele de ordine, jandarmii ripostând.

Un protestatar ar fi fost rănit grav la cap de un dispozitiv cu gaze lacrimogene lansat de jandarmi

O mare parte a protestatarilor a părăsit Piaţa Victoriei iar cei rămaşi sunt vehemenţi la adresa guvernului şi scandează injurii la adresa PSD.

Protestatarii rămaşi sunt hotărâţi să continue manifestaţia în faţa Palatului Victoria şi scandează lozinci precum: "Nu plecăm, nu plecăm", "Unitate, unitate".

De asemenea, 221 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la mitingul din Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov.

-------------------

Actualizare 22.10 Jandarmeria Română: Se va interveni spre restabilirea ordinii publice

Jandarmeria Română anunţă că se va interveni în Piaţa Victoriei pentru restabilirea ordinii publice în zona de desfăşurare a protestului.

"S-au făcut somaţiile legale, se va interveni spre restabilirea ordinii publice, cele trei semnale luminoase de avertizare au fost făcute", a mai precizat Jandarmeria Română.

-------------------

Actualizare 21.40 Peste 170 de persoane au necesitat îngrijiri medicale

Un număr de 172 de persoane a avut nevoie de îngrijiri medicale la mitingul care are loc vineri în Piaţa Victoriei, potrivit unei informări a ISU Bucureşti-Ilfov.

Numai în intervalul 20,00 - 21,00 pompierii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 62 de persoane. Nouă persoane dintre acestea au fost transportate la spital, printre care şi doi jandarmi .

-------------------

Actualizare 21.35 Noi incidente la protestul din Piaţa Victoriei

Mai multe conflicte au izbucnit în această seară dupî ora 21.00 între protestatarii din Piaţa Victoriei şi jandarmi pe latura dinspre Bulevardul Lascăr Catargiu.

Potrivit unor surse,în faţa clădirii Guvernului sunt peste 60.000 de manifestanţi. Mai mulţi protestatari s-au manifestat agresiv în timp ce oamenii au aprins lanternele telefoanelor cu ocazia intonării Imnului Naţional.

O parte din cei prezenţi au părăsit zona menţionată după care s-au întors scandând "Hoţii, hoţii", "Nu plecăm, nu plecăm".

Mai mult, pe o clădire din apropierea guvernului se proiectează mesaje precum "Noi suntem poporul", "Fără violenţă".

-------------------

Actualizare 21.12

Jandarmii au fost obligaţi să intervină în Piaţa Victoriei şi să folosească mijloacele din dotare pentru "oprirea şi stoparea celor care au exercitat în mod repetat şi continuu violenţe asupra forţelor de ordine, violenţe care au pus în pericol nu doar siguranţa şi sănătatea jandarmilor, ci şi pe cea a celorlalţi oameni de bună credinţă care se află în piaţă", a declarat în această seară Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

"Niciuna dintre revendicările acestor oameni sunt convins că nu se rezolvă cu acte de violenţă. Eu, cel puţin, nu înţeleg modul acesta de manifestare. Colegii mei au fost nevoiţi să folosească mijloacele individuale de protecţie pentru oprirea şi stoparea acestor persoane care au săvârşit astfel de acte. Intervenţia a fost una destul de dificilă, pentru că persoanele respective, grupurile violente, au folosit ca scut oamenii civilizaţi, care se manifestau paşnic, în sensul că i-au lăsat pe aceştia la contact cu noi, iar ei din spate şi din interiorul mulţimii au aruncat cu diverse obiecte şi au folosit toate mijloacele astfel încât să provoace această reacţie a forţelor de ordine", a mai declarat Enache.

Potrivit surselor, el a făcut un apel la persoanele care sunt în piaţă "şi care probabil intenţionează să vină" să se delimiteze în mod clar de cei care au provocat violenţe, să-i lase pe colegii săi să intervină şi să extragă persoanele respective.

"În acest moment, colegii mei centralizează consecinţele acelor intervenţii, pentru că au fost situaţii tensionate în mai multe zone din Piaţa Victoriei, pe mai multe artere de circulaţie, colegii mei au acţionat punctual în aceste zone şi este nevoie de puţin timp pentru a centraliza aceste detalii.Vă vom comunica cu exactitate şi precizie cifra persoanelor care au fost conduse la secţia de Poliţie. De asemenea, orice alte detalii şi măsurile care au fost luate împotriva lor", a mai declarat Oficialul.

-------------------

Actualizare 21.10 Jandarmeria Română: Mesajele de ameninţare cu moartea - cercetate de instituţiile statului

Şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, a atras atenţia că mesajele de ameninţare cu moartea la adresa forţelor de ordine răspândite în spaţiul virtual vor fi cercetate de instituţiile statului român.

"Vreau să vă spun că au fost o serie de mesaje colportate, de-a dreptul iraţionale, în spaţiul public. Ele au fost alimentate în mediul virtual şi trebuie să vă spunem că noi avem o preocupare şi lucrurile astea nu vor rămâne aşa. Nu este o ameninţare, dar ele vor verificate de instituţiile specializate ale statului şi noi am strâns toate aceste mesaje de ameninţare cu moartea, cu vărsare de sânge la adresa forţelor de ordine, la adresa familiilor noastre", a declarat Marius Militaru.

"Am avut aruncate sticle, bucăţi de asfalt, iar agresorii - pentru că sunt agresori - îi folosesc pe ceilalţi drept un scut de protecţie, pentru a-şi putea continua acţiunile violente. Tocmai de aceea vă rugăm să înţelegeţi apelul nostru pentru a nu risca să fiţi răniţi", a menţionat acesta.Şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română face un apel către femei şi copii să se retragă în zone ferite de violenţă sau să părăsească aria în care se desfăşoară protestul.

-------------------

Actualizare 21.00 Protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au strigat"Demisia!"

Protestatarii din Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor mobile la ora 21.00 şi au strigat "Demisia!", potrivit News.ro.

Pe clădirea Guvernului a fost proiectat cu laser "Jos Guvernul!". Totodată, au început din nou incidente cu jandarmii, iar scutierii încearcă să disperseze mulţimea.Apoi au început din nou incidente cu jandarmii. La această oră, scutierii aruncă grenade cu gaze lacrimogene şi împing mulţimea la distanţă mai mare de guvern. A fost folosit şi tunul de apă.

-------------------

Actualizare 20.40 Noi incidente în Piaţa Victoriei

O serie de incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, iar jandarmii încearcă să disperseze mulţimea cu gaze iritante şi o maşină dotată cu un tun cu apă,potrivit surselor.

25.000 de protestatari sunt acum la mitingul din Piaţa Victoriei.

Protestatarii scandează "Nu plecăm", o parte dintre ei încercând să ţină piept forţelor de ordine, iar o parte încercând să părăsească zona.

-------------------

Actualizare 20.23 Peste 100 de persoane au necesitat asistenţă medicală

Peste 100 de persoane aflate la protestul din Piaţa Victoriei necesită îngrijiri medicale, potrivit informaţiilor furnizate de coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

"Echipajele de prim-ajutor SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 105 persoane dintre cele aflate vineri după-amiază la mitingul din Piaţa Victoriei, dintre acestea patru fiind transportate la spital", a declarat Opriţa.

-------------------

Actualizare 20.20 Peste 20.000 de protestatari în Piaţa Victoriei

Peste 20.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei, numărul acestora continuând să crească.

Potrivit sursei, la tribuna improvizată în centrul Pieţei Victoriei se face apel la calm şi se scandează lozinci antiguvernamentale.

Pe pancarte sunt scrise mesaje precum: "România - o ţară luată cu împrumut de la copiii copiilor noştri", "Vrem un guvern care ştie să citească" sau "Punctul 8 de la Timişoara. Fără comunişti/fără penali".

-------------------

Actualizare 20.09 Restricţie de circulaţie şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu

Brigada Rutieră a Capitalei informează că traficul rutier a fost restricţionat şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu,

de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei.

-------------------

Actualizare 19.56 Jandarmeria face apel la cei care protestează paşnic să se retragă din primele rânduri

Jandarmeria Română face apel la oamenii care protestează paşnic în Piaţa Victoriei să se retragă din primele rânduri, motivând că aceştia sunt folosiţi de cei care comit violenţe ca "scut de protecţie", potrvit Agerpres.

De asemenea, Jandarmeria face apel la femei şi copii să încerce să se retragă în zone ferite de violenţe sau să părăsească locurile în care se desfăşoară protestul.

-------------------

Actualizare 19.48 Restricţie de circulaţie şi pe Bulevardul Nicoale Titulescu

Traficul rutier a fost restricţionat vineri seară pe Bulevardul Nicolae Titulescu, de la intersecţia cu Bulevardul Banu Manta, şi pe strada Buzeşti - de la intersecţia cu strada Mircea Vulcănescu către Piaţa Victoriei, informează Brigada de Poliţie Rutieră.

-------------------

Actualizare 19.34 ISU Bucureşti: Asistenţă medicală pentru 40 de persoane

Echipajele de prim ajutor SMURD au acordat asistenţă medicală, în intervalul orar 17,30-19,00, unui număr de 40 de persoane dintre cele aflate în această după-amiază la mitingul din Piaţa Victoriei, informează Agerpres.

Un alt jandarm a necesitat îngrijiri medicale după ce a fost lovit în zona feţei, informează ISU Bucureşti.

-------------------

Actualizare 18.49 Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei

Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, după ce unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, potrivit News.ro.

10.000 de protestatari se află în acest moment în Piaţa Victoriei.

Unii dintre manifestanţi au încercat, din nou, în urmă cu puţin timp, să forţeze gardurile din zona din faţa Guvernului. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

-------------------

Actualizare 18.21 Jandarmeria cere protestatarilor să nu fie însoţiţi de copii

Jandarmeria Română face apel către protestatarii din Piaţa Victoriei să se delimiteze de grupurile care provoacă violenţe şi îi îndeamnă pe cei care vor să vină la manifestaţie să nu fie însoţiţi de copii, informează News.ro.

Jandarmeria spune că respectă în egală măsură dreptul celor care nu vor să protesteze şi anunţă că nu va ezita să restabilească liniştea ori de câte ori aceasta este tulburată.

"Vă rugăm să vă delimitaţi de grupurile care provoacă violenţă! Pentru siguranţa voastră şi a tuturor! Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunţat iniţial, pe reţelele de socializare, ca fiind unul paşnic", a transmis Jandarmeria în urmă cu puţin timp, printr-o postare pe Facebook.

De asemenea, postarea de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române este însoţită de un clip video în care unul dintre protestatari aruncă cu bucăţi de asfalt în forţele de ordine.

În Piaţa Victoriei au ajuns şi mai mulţi lideri şi parlamentari USR, în frunte cu liderul partidului, Dan Barna. Liderii poartă tricouri inscripţionate cu mesajul "Fără penali în funcţii publice".

----------------

Actualizare 18.13 Peste 30 de persoane rănite, două transportate la spital

Echipajele de prim ajutor au acordat îngrijiri medicale unui număr de 36 persoane dintre cele aflate astăzi la mitingul din Piaţa Victoriei, dintre care două au dorit să fie transportate la spital, informează ISU Bucureşti.

Potrivit sursei citate, printre persoanele respective se numără şi doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, care a fost transportat la spital, şi unul cu escoriaţii membru superior, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească.

-------------------

Actualizare 18.04 Georgian Enache: Colegii mei au fost nevoiţi să folosească spray-urile individuale de protecţie

Purtătorul de Cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat că jandarmii sunt în dialog permanent cu protestatarii din Piaţa Victoriei, pentru a-i determina pe aceştia din urmă să nu mai arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine. Potrivit Agerpres, Enache a menţionat că jandarmii au fost obligaţi să folosească spray-urile din dotare când a fost rupt gardul de protecţie.

"Colegii mei discută în permanenţă, sunt între manifestanţi şi discută cu ei pentru a-i determina pe aceştia să nu mai arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine cu diverse obiecte S-au folosit inclusiv pungi cu excremente, cu urină, care au fost aruncate către forţele de ordine, au fost aruncate de asemenea pietre rupte din carosabil, care nu au ajuns doar în capul jandarmilor, ci au lovit persoane care participau la adunarea publică", a mai declarat Purtătorul de Cuvânt al jandarmeriei Bucureşti

-------------------

Actualizare 17.47 Peste 20 de persoane au avut nevoie de ajutor medical

Douăzeci şi patru de persoane participante la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei au avut nevoie de ajutor medical, între acestea fiind trei jandarmi răniţi după ce manifestanţii au aruncat cu diverse obiecte, potrivit News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că vor fi luate măsuri pentru identificarea celor care au provocat incidentele.Oficialul a mai precizat că au existat persoane care au aruncat spre forţele de ordine chiar cu bucăţi de asfalt .

"Am avut trei colegi care au fost răniţi din cauza obiectelor aruncate de manifestanţi. Unul dintre ei este mai grav, având o fractură la un deget, din câte am înţeles. (...) Este o situaţie periculoasă, dar în acest moment a încetat şi ne dorim să retransmitem mesajul nostru la calm, la un protest paşnic, cu menţiunea că cei vinova'i de aceste violenţe cu siguranţă vor fi traşi la răspundere şi vor suporta consecinţele încălcării legii, a declarat Purtătorul de Cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, echipajele medicale aflate în Piaţa Victoriei au intervenit pentru a acorda primul ajutor în cazul a 24 de persoane - unora li s-a făcut rău din cauza căldurii, iar alţii au avut iritaţii la ochi sau la nas din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi.

"Aş putea spune că situaţia s-a calmat. A fost detensionată oarecum. Colegii mei şi-au redimensionat dispozitivul, astfel încât să evităm o nouă escaladare a tensiunilor. Vom lua măsuri pentru identificarea celor care au provocat aceste conflicte. Este nevoie şi vor fi căutaţi aceia care au aruncat asupra forţelor de ordine cu obiecte contondente, cu bucăţi din carosabil. Au fost folosite inclusiv pungi cu urină şi excremente care au fost aruncate în direcţia forţelor de ordine. Nu doar noi am fost cei care am avut de suferit din cauza acestui comporament, ci şi persoane care protestează şi la rândul lor au fost lovite de către obiectele aruncate din mulţime", a mai declarat Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti la Digi 24.

-------------------

Actualizare 17.21 Un jandarm a fost rănit în Piaţa Victoriei

Coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa a declarat pentru Agerpres că un jandarm a fost rănit la mitingul din Piaţa Victoriei, el fiind ulterior transportat la spital.

"A avut un traumatism la antebraţ şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca", a declarat coordonatorul SMURD.

Actualizare 17.11 Cinci persoane, expuse la substanţele dispersate

Cinci persoane au fost expuse la substanţele lacrimogene dispersate de către jandarmi la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, conform Agerpres.

"Au fost cinci persoane care au fost expuse substanţele dispersate în piaţă, trei dintre ele au refuzat examinarea şi două dintre ele sunt, în momentul de faţă, examinate la faţa locului", a declarat, astăzi, coordonatorul SMURD, dr. Bogdan Opriţa.

-------------------

Actualizare ora 17.05 Traficul rutier a fost deviat

Traficul rutier a fost deviat, astăzi, pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei - de la intersecţia cu Arhitect Ion Mincu, ca urmare a protestului din faţa Guvernului, informează Agerpres.

Potrivit Brigăzii rutiere a Poliţiei Capitalei, circulaţia maşinilor este deviată pe: Bulevardul Aviatorilor - de la intersecţia cu Arhitect Ion Mincu; pe Bulevardul Lascăr Catargiu - de la Piaţa Romană pe breteaua Iancu de Hunedoara către Piaţa Victoriei, str. Paris către Piaţa Victoriei şi pe breteaua de acces către Piaţa Victoriei - de la intersecţia cu Bulevardul Ion Mihalache.

Astfel, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor următoarele rute alternative: Calea Dorobanţilor - Ştefan cel Mare - Calea Moşilor - Piaţa Universităţii; Bulevardul Ion Mihalache - Bd. Mareşal Averescu - Bd. Mărăşti - Piaţa Montreal - Şoseaua Bucureşti - Ploieşti.

-------------------

Actualizare 16.32 Protestatarii din Piaţa Victoriei au ocupat carosabilul

Protestatarii din Piaţa Victoriei au ocupat vineri carosabilul pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, o parte dintre aceştia aşezându-se şi la intrarea în sediul Guvernului, conform Agerpres.

Sursa citată relatează că jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen, după ce câţiva manifestanţi au încercat să arunce cu sticle cu apă. Un tânăr a fost scos din mulţime de un echipaj SMURD, după ce i s-a făcut rău de la gazele lacrimogene. De asemenea, alte trei persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Astfel, în urma incidentelor, Poliţia Rutieră şi echipajele de Jandarmerie redirecţionează maşinile care circulă în zonă.Manifestanţii aflaţi în faţa gardului de la intrarea în sediul Guvernului au început să huiduie.

În jurul orei 16.00, în Piaţa Victoriei se aflau aproximativ o mie de protestatari.

Actualizare 13:46 Două persoane, conduse la Poliţie

Un bărbat care tulbura ordinea publică astăzi în zona în care se desfăşoară protestul din Piaţa Victoriei a fost condus la secţia de Poliţie pentru identificare şi stabilirea măsurilor legale, a informat Jandarmeria Capitalei.

Potrivit Agerpres, o altă persoană a fost condusă la Poliţie deoarece dorea să participe la miting având asupra sa mai multe spray-uri cu vopsea (grafitti). Jandarmii au atenţionat persoana în cauză că nu poate participa la manifestaţie cu astfel de obiecte, însă aceasta, după ce s-a retras, ulterior a revenit în zonă.

-------------------

Peste 200 de persoane în Piaţa Victoriei

Peste 200 de persoane se află deja în Piaţa Victoriei, la această oră, pentru mitingul diasporei, programat să înceapă la ora 17.00, primele maşini cu protestatari sosind încă din timpul nopţii. Oamenii, veniţi din stăinătate, dar şi din alte judeţe, scandează "Demisia" şi "Penalii". La această oră, câteva zeci de români veniţi din străinătate s-au strâns şi în faţa Teatrului Naţional, urmând să plece în marş către Piaţa Victoriei, relatează News.ro.

Printre protestatari se afla inclusiv români veniţi de la Chicago, care cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate. De asemenea, în piaţă sunt şi persoane venite din alte judeţe, iar şoferii care trec prin zonă claxonează în semn de solidaritate, conform surselor citate.

"Vreau demisia Guvernului, Parlamentul să cadă, alegeri anticipate. (...) Vrem penali în puşcărie, vrem o ţară liberă, fără corupţie", a spus o femeie venită din Constanţa.

"Noi suntem din Baia Mare. Am venit să dăm jos Guvernul, că ne-am saturat de el. Ar trebui, fără atâta tam-tam, să mearga ei jos, să-şi dea fiecare demisia, să vină o conducere mai tânără, cu altă mentalite. Mentalitatea asta a lor ne duce în groapă definitv", au spus protestatari veniţi din Baia Mare.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum "PSD, ciuma roşie", "Din Timiş, alături de diaspora", "Jos corupţia", "Vă vedem", "Dorohoiu nu vă vrea", "Fără penali în funcţii publice", suflă în vuvuzele şi scandează "Demisia" şi "Penalii".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ce gunoaie si scandal fac nesimtitii din piata victoriei

    1. Te temi pesedistule ca hoțul tău iubit n-o sa te mai protejeze când iei spaga?

      Te temi pesedistule ca hoțul tău iubit n-o sa te mai protejeze când iei spaga?

      Te temi pesedistule ca hoțul tău iubit n-o sa te mai protejeze când iei spaga?

      Te temi pesedistule ca hoțul tău iubit n-o sa te mai protejeze când iei spaga?

      Te temi pesedistule ca hoțul tău iubit n-o sa te mai protejeze când iei spaga?

      Te temi pesedistule ca hoțul tău iubit n-o sa te mai protejeze când iei spaga?

    Guvern de analfabeti si nulitati, opozitie la aceelasi nivel...Nu mai exista demnitate, personalitati, solutii!Cu cine sa vii la guvernare, cu chitaristul Orban, cu penalul Blaga, cu maimutza Tzurcan, cu ciorditoarea Manescu cu bubosul Ciolosi?????Trist, urat, penibil…..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb