MKB primeşte un sprijin de 310 milioane euro de la BayernLB

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 octombrie 2010

Banca ungară MKB, acţionarul majoritar al MKB Romexterra Bank S.A., va primi un aport de capital în valoare de 310 milioane de euro de la banca mamă, banca publică bavareză BayernLB, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

"MKB va beneficia de o majorare de capital de 173 milioane de euro, la care se vor adăuga 137 milioane de euro sub formă de măsuri de sprijinire a capitalului de genul transferului de credite către bilanţurile BayernLB", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al băncii germane, Matthias Luecke. "Acest lucru va fi făcut în cadrul liniilor actuale de credit, astfel încât nu va exista niciun impact pentru capitalizarea BayernLB", a adăugat purtătorul de cuvânt.

BayernLB, a doua mare bancă de stat din Germania, a avut la rândul său nevoie de o injecţie de capital în valoare de 10 miliarde de euro şi o garanţie de 4,8 miliarde de euro pentru obligaţiunile sale din partea landului Bavaria, care acum deţine 95,8% din acţiunile băncii germane.

Anterior, cotidianul german Sueddeutsche Zeitung a publicat un articol conform căruia MKB ar avea nevoie de 300 până la 400 milioane de euro pentru a acoperi pierderi în valoare de 350 milioane de euro prog-nozate pentru acest an.

BayernLB deţine 90% din acţiunile MKB. La rândul său, banca aus-triacă Bawag PSK Bank, care deţine un pachet de 10% din MKB, a anunţat recent că va participa la o majorare de capital la MKB.

Banca ungară MKB Bank Zrt. deţine o participaţie de 82,4730% din capitalul social al băncii româneşti MKB Romexterra Bank.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb