MONICA CRISTINA ANISIE: "Vrem să oferim elevilor posibilitatea de a experimenta ce înseamnă să fie antreprenori"

A.I.
Politică / 10 decembrie 2019

"Vrem să oferim elevilor posibilitatea de a experimenta ce înseamnă să fie antreprenori"

Acordul de parteneriat "Pactul pentru Educaţie Antreprenorială", prin care se va susţine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalităţi noi şi creative de predare şi învăţare, a fost semnat, astăzi, de către ministrul educaţiei şi cercetării, Monica Cristina Anisie, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF si de către Federaţia Patronală Petrol şi Gaze - FPPG.

Monica Cristina Anisie a declarat: "Vrem să oferim elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, posibilitatea să experimenteze, încă din timpul şcolii, ce înseamnă să fie antreprenori, să dezvolte un start-up, într-o societate competitivă. Apreciez iniţiativa CONAF şi FPPG, de a oferi expertiză şi educaţie antreprenorială elevilor şi invit şi alte organizaţii cu activitate în domeniu să contribuie la dezvoltarea opţionalului de educaţie antreprenorială, în şcolile gimnaziale şi liceale din România. Începem să conturăm strategia naţională pentru antreprenoriat, un instrument atât de necesar pentru asigurarea prosperităţii României".

Potrivit sursei citate, semnatarii acordului de parteneriat se angajează să lucreze activ cu reprezentanţii MEC, alături de alţi parteneri care se vor alătura acestui demers, la Strategia naţională pentru educaţie antreprenorială.

Cristina Chiriac, Preşedinte CONAF, consideră "o prioritate introducerea în şcoli a orelor de antreprenoriat în vederea dezvoltării aptitudinilor şi competenţelor tinerilor şi pregătirii acestora pentru a deveni azi, antreprenorii de care economia românească are nevoie, mâine. România se numără printre cele câteva ţări europene care nu au încă o strategie naţională pentru educaţie antreprenorială. Iată că, astăzi, împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, şi cu cei ai Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze".

De asemenea, Franck Neel, Preşedintele FPPG, este de părere că Educaţia antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educaţii adaptate la nevoile economice, cât şi la valorile europene în contextul globalizării şi al digitalizării la nivel mondial.

"Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli, instituţii de învăţământ profesional şi universităţi va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei", a menţionat domnia sa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bateti campi elevi astia nu stiu nicici subdiviziunea leului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb