Moody"s a îmbunătăţit, la stabilă, perspectiva pentru ratingul Transelectrica

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 decembrie 2010

Agenţia de evaluare financiară Moody"s Investors Service a îmbunătăţit, vineri, la stabilă de la negativă, perspectiva pentru ratingul "Baa3" acordat Transelectrica S.A., informează un comunicat de presă.

"Modificarea perspectivei, la stabilă de la negativă, reflectă aşteptările Moody"s că, în pofida performanţelor financiare slabe în 2009 şi 2010, capacitatea Transelectrica de a genera cash flow rămâne solidă ca urmare a combinaţiei dintre: atitudinea de sprijin a ANRE, care a majorat tariful Transelectrica cu 5% în 2010, urmând a-l majora cu 7% în 2011; reducerea semnificativă a investiţiilor preconizate de Transelectrica în următorii patru ani şi aşteptata stabilizare a consumului de electricitate în România după declinul semnificativ din 2009", a declarat vice-preşedintele Moody"s, Richard Miratsky, potrvit Agerpres.

Deşi leul românesc s-a stabilizat oarecum în 2010, Moody"s atrage atenţia că profilul financiar al Transelectrica rămâne expus la fluctuaţiile cursului de schimb, deoarece peste 90 la sută din datoria companiei este denominată în valută. Agenţia de rating avertizează că orice viitoare depreciere a monedei locale va avea un impact negativ asupra capacităţii Trans­electrica de a genera cash flow.

Potrivit Moody"s, ratingul Transelectrica ar putea fi supus unor presiuni negative dacă gradul de îndatorare al companiei va creşte semnificativ sau/şi dacă tarifele de transport nu vor fi ajustate suficient, ceea ce ar conduce la o depreciere a indicatorilor de îndatorare, reflectată printr-un raport fonduri din operaţiuni/datorie netă mai mic de 20%.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb