Moody"s a redus calificativul Sloveniei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 septembrie 2011

FMI estimează că economia Sloveniei va creşte cu 1,9% în 2011 şi cu 2% în 2012. Previziunile guvernului sloven sunt: +1,5% pentru 2011, după un avans de 1,4% în 2010.

FMI estimează că economia Sloveniei va creşte cu 1,9% în 2011 şi cu 2% în 2012. Previziunile guvernului sloven sunt: +1,5% pentru 2011, după un avans de 1,4% în 2010.

Decizia urmează creşterii riscului ca executivul să fie nevoit să acorde sprijin suplimentar sistemului bancar din ţară

Agenţia de evaluare Moody"s Investors Service a redus vineri, cu o treap-tă, de la "Aa2" la "Aa3", ratingurile acordate pentru obligaţiunile în valută şi monedă locală emise de guvernul Sloveniei şi a plasat calificativele sub supraveghere, pentru o posibilă retrogradare.

Reducerea, motivată prin incertitudinile politice din ţară şi reformele lente, a venit la o zi după ce guvernul sloven a pierdut un vot de încredere în Parlament.

Potrivit Moody"s, în cazul Sloveniei a crescut riscul ca Executivul să fie nevoit să acorde sprijin suplimentar sistemului bancar, în condiţiile în care actuala criză financiară a expus vulnerabilitatea calităţii activelor băncilor, a nivelului capitalizării acestora şi a problemelor de finanţare externă.

De asemenea, agenţia avertizează asupra perspectivei slăbirii creşterii economice pe termen mediu, în urma constrângerilor estimate în sectorul creditării şi a încetinirii exporturilor.

Guvernul sloven a anunţat că nu este surprins de decizia Moody"s, însă a subliniat că agenţia nu a luat în calcul toate măsurile guvernamentale menite să reducă deficitul bugetar, precum recentele tăieri de cheltuieli prevăzute pe 2011 şi politica salarială restrictivă din sectorul public.

Guvernul sloven şi-a revizuit recent previziunea de deficit public pentru acest an, la 5,5% din PIB, faţă de 4,8%, cât preconiza anterior. Creşterea estimării a fost generată de un ajutor suplimentar acordat "Nova Ljubljanska Banka".

Economia Sloveniei, bazată pe exporturi, a înregistrat, în trimes-trul al doilea din 2011, o creştere anuală de numai 0,9%, după un avans de 2,3% în trimestrul întâi.

Fitch Ratings şi Standard and Poor"s susţin că este posibil să reducă, pe viitor, ratingul Sloveniei. Specialiştii Fitch au avertizat că sunt îngrijoraţi în principal de reforma sistemului public de pensii din această ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb