Moody's a retrogradat zece bănci regionale germane

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 noiembrie 2011

Moody's arată că retrogradarea calificativelor băncilor germane regionale a avut la bază, printre altele, restricţiile privind acordarea de sprijin financiar, ca urmare a condiţiilor stricte impuse de Comisia Europeană.

Moody's arată că retrogradarea calificativelor băncilor germane regionale a avut la bază, printre altele, restricţiile privind acordarea de sprijin financiar, ca urmare a condiţiilor stricte impuse de Comisia Europeană.

Agenţia de evaluare Moody's Investors Service a retrogradat, miercuri seara, ratingurile a zece bănci regionale din Germania (deţinute de stat), considerând că exis-tă o probabilitate redusă ca acestea să primească sprijin de la stat.

Calificativul "Dekabank Deuts-che Girozentrale" a fost redus la "Aa3", de la "Aa2", cel al "Landes-bank Hessen-Theuringen" - la "A1", de la "Aa2", iar ratingul "Landesbank Saar" - la "A3", de la "A1". Ratingul "HSN Nordbank" AG a fost retrogradat la "Baa2", de la "A3".

Calificativele celorlalte şase bănci au fost reduse cu trei trepte: pentru "Deutsche Hypothekenbank" AG şi "Bayerische Landesbank", ratingul a ajuns la "Baa1", de la "A1", iar pentru "Landesbank Baden-Wurttemberg" - la "A2", de la "Aa2". În cazul "Bremer Landesbank Kreditanstalt Oldenburg" GZ şi "Norddeutsche Landesbank" GZ, calificativul a coborât la "A2", de la "Aa2", iar în cel al "Norddeutsche Landesbank Luxembourg" SA - la "A3", de la "Aa3".

Conform Moody's, problemele băncilor germane retrogradate - considerate drept punctele slabe ale sectorului financiar al acestei ţări - nu sunt legate de criza datoriilor din zona euro, ci de probabilitatea foarte redusă ca acestea să beneficieze de sprijinul guvernului, din cauza noilor reglementări şi a condiţiilor stricte impuse de Comisia Europeană pentru orice asistenţă de stat.

Excluse de pe piaţa serviciilor retail, băncile germane regionale au apelat la produse financiare complexe şi riscante. Cele mai multe dintre acestea au fost obligate de Comisia Europeană să-şi restructureze şi să-şi reducă drastic activele.

Moody's: "Sprijinul guvernului pentru sectorul ban-car public ger-man a devenit mai puţin sigur".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb