• Afacerile grupului de firme fondate în ţara noastră de Iosif Constantin Drăgan au crescut anul trecut cu 17%, faţă de 2006, în special datorită rezultatelor obţinute de Butan Gas şi tipografia FED Print
Dispariţia omului de afaceri de origine română, Iosif Constantin Drăgan, poate afecta activitatea a şaptesprezece companii din România, cu zeci de sucursale în toată ţara, care activează pe piaţa românească, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
Iosif Constantin Drăgan a fondat 19 companii în ultimii optisprezece ani în România, prima dintre ele fiind Eurofina Română SA, înfiinţată în 1991, prin intermediul Dragofina Investment Trust Liechtenstein.
Grupul de firme din ţara noastră a înregistrat a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 285 de milioane de lei, respectiv 85,5 milioane de euro, cu un număr mediu de salariaţi de aproape 900.
Compania Butan Gas, specializată în producţia şi comercializarea de GPL, a avut o pondere majoră în cifra de afaceri a grupului de firme din România, de aproape 75% din cifra de afaceri, cu 212 milioane de lei, faţă de 285 de milioane pe întreg grupul, fiind urmată de tipografia Fed Print SA Bucureşti, cu încasări de 47,2 milioane de lei.
Afacerile grupului au crescut anul trecut cu aproape 17% faţă de anul 2006 şi cu aproape 26% faţă de anul 2005, în termeini nominali.
Constantin Iosif Drăgan a fondat prima companie Butan Gas SPA, în Italia în 1949, iar, după 1990, a devenit, prin Butan Gas SA, cel mai important jucător pe piaţa GPL. În compania vedetă a grupului mai figurează ca acţionari două companii, una din Viena şi una din Grecia- Propangas AG şi, respectiv, Petrogaz SA.
Pe lângă aceste companii, omul de afaceri a investit în numeroase active, fiind creditat ca un jucător semnficativ pe piaţa imobiliară. Afacerile sale imobiliare sunt aproape imposibil de evaluat, ceea ce ridică unele semne de întrebare privind acurateţea cu care i-a fost evaluată averea sa în ultimii ani.
Presa din ultimele zile a speculat faptul că pe averea estimată la peste 1,6 miliarde de dolari (construită în special în Italia) pot apărea dispute între soţia sa, Veronica Guşă, fiica fostului general de armată, Ştefan Guşă, figură marcantă în Revoluţia română, şi, pe de altă parte, fiul nerecunoscut dintr-o altă relaţie a miliardarului, Mike Fink.
Iosif Constantin Drăgan a mai fost implicat în Fundaţia Europeană Drăgan şi în Fundaţia General Ştefan Guşă, ambele figurând ca implicate în afacerile grupului din ţara noastră.
1. fără titlu
(mesaj trimis de moise în data de 25.08.2008, 00:05)
putin domne putin...cum l-au gasit astia de la capital asa bogat, cu afacerilke astea???????pai pana intr-o 100 de milioane de euro sunt sute de companii cred in romania....asa ca nu-nteleg cum raposatul a fost cel mai bogat roman...poate ca datorita afacerilor de afara, dar atunci cum de stie presa romaneasca si mai ales, cum de stie "Top 300" cati bani a avut?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de sandu în data de 25.08.2008, 12:25)
cine stie ce bani ascunsi a avut omul...poate ca asta e ce are el aici, dar paote ca avea miliaarde in spania