Moştenitorii miliardarului Drăgan vor prelua afaceri de 85 de milioane de euro în România

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2008

Moştenitorii miliardarului Drăgan vor prelua afaceri de 85 de milioane de euro în România

Afacerile grupului de firme fondate în ţara noastră de Iosif Constantin Drăgan au crescut anul trecut cu 17%, faţă de 2006, în special datorită rezultatelor obţinute de Butan Gas şi tipografia FED Print

Dispariţia omului de afaceri de origine română, Iosif Constantin Drăgan, poate afecta activitatea a şaptesprezece companii din România, cu zeci de sucursale în toată ţara, care activează pe piaţa româneas­că, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Iosif Constantin Drăgan a fondat 19 companii în ultimii optisprezece ani în România, prima dintre ele fiind Eurofina Română SA, înfiinţată în 1991, prin intermediul Dragofina Investment Trust Liechtenstein.

Grupul de firme din ţara noastră a înregistrat a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 285 de milioane de lei, respectiv 85,5 milioane de euro, cu un număr mediu de salariaţi de aproape 900.

Compania Butan Gas, specializată în producţia şi comercializarea de GPL, a avut o pondere majoră în cifra de afaceri a grupului de firme din România, de aproape 75% din cifra de afaceri, cu 212 milioane de lei, faţă de 285 de milioane pe întreg grupul, fiind urmată de tipografia Fed Print SA Bucureşti, cu încasări de 47,2 milioane de lei.

Afacerile grupului au cres­cut anul trecut cu aproape 17% faţă de anul 2006 şi cu aproape 26% faţă de anul 2005, în termeini nominali.

Constantin Iosif Drăgan a fondat prima companie Butan Gas SPA, în Italia în 1949, iar, după 1990, a devenit, prin Butan Gas SA, cel mai important jucător pe piaţa GPL. În compania vedetă a grupului mai figurează ca acţionari două companii, una din Viena şi una din Grecia- Propangas AG şi, respectiv, Petrogaz SA.

Pe lângă aceste companii, omul de afaceri a investit în numeroase active, fiind creditat ca un jucător semnficativ pe piaţa imobiliară. Afacerile sale imobiliare sunt aproape imposibil de evaluat, ceea ce ridică unele semne de întrebare privind acurateţea cu care i-a fost evaluată averea sa în ultimii ani.

Presa din ultimele zile a speculat faptul că pe averea estimată la peste 1,6 miliarde de dolari (construită în special în Italia) pot apărea dispute între soţia sa, Veronica Guşă, fiica fostului general de armată, Ştefan Guşă, figură marcantă în Revoluţia română, şi, pe de altă parte, fiul nerecunoscut dintr-o altă relaţie a miliardarului, Mike Fink.

Iosif Constantin Drăgan a mai fost implicat în Fundaţia Europeană Drăgan şi în Fundaţia General Ştefan Guşă, ambele figurând ca implicate în afacerile grupului din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. putin domne putin...cum l-au gasit astia de la capital asa bogat, cu afacerilke astea???????pai pana intr-o 100 de milioane de euro sunt sute de companii cred in romania....asa ca nu-nteleg cum raposatul a fost cel mai bogat roman...poate ca datorita afacerilor de afara, dar atunci cum de stie presa romaneasca si mai ales, cum de stie "Top 300" cati bani a avut?

    1. cine stie ce bani ascunsi a avut omul...poate ca asta e ce are el aici, dar paote ca avea miliaarde in spania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb