MOŢIUNEA PSD PE SĂNĂTATE Sistemul medical este în haos, una din cinci persoane moare cu zile

Ziarul BURSA #Politică / 16 septembrie 2010

Senatorii PSD, care au depus la Senat moţiunea simplă cu titlul "Sănătatea - între umilinţa oamenilor şi neputinţa Ministerului Sănătăţii", susţin că sistemul medical este în haos generalizat. Semnatarii moţiunii acuză faptul că, anual, în ţara noastră, se înregistrează, în medie, 250.000 de decese, 50.000 dintre acestea fiind decese ce puteau fi evitate.

"Aşadar, în fiecare an, unul din cinci români moare cu zile. Guvernul Boc, Ministerul Sănătăţii, ministrul Cseke Attila dorm liniştiţi! Nu văd, nu aud strigătul de disperare al bolnavilor rămaşi fără medicamente, al cadrelor medicale rămase fără salarii, cel puţin la limita subzistenţei, al medicilor care emigrează în masă", afirmă senatorii PSD în textul moţiunii, potrivit Mediafax.

PSD acuză, în textul moţiunii simple, că plata datoriei spitalelor, în sumă de aproape 800 milioane lei, face ca respectarea legii de către spitale să devină "opţională", unele datorii fiind înregistrate cu încălcarea legii finanţelor publice. PSD mai acuză emigrarea fără precedent a medicilor şi a asistentelor medicale, arătând că în ultimii 3 ani 8.331 de medici au solicitat şi au obţinut de la Ministerul Sănătăţii certificate de conformitate necesare pentru a practica profesia în străinătate.

Social-democraţii cer în moţiune reconsiderarea finanţării sistemului sanitar şi alocarea a cel puţin 6% din PIB pentru sănătate în anul 2011 şi următorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetară pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical şi găsirea de soluţii stimulative care să stopeze migraţia medicilor şi a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar românesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb