Moţiunea simplă pe agricultură, respinsă de Cameră

F.B.
Politică / 26 septembrie 2018

Petre Daea (Sursa foto: Twitter)

Petre Daea (Sursa foto: Twitter)

Moţiunea simplă privind agricultura, iniţiată de liberali, a fost respinsă astăzi în plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 150 de voturi "împotrivă", 93 de voturi "pentru" şi 20 de abţineri.

Moţiunea intitulată "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea" a fost dezbătută în şedinţa de ieri, în prezenţa ministrului Agriculturii, Petre Daea. Semnatarii moţiunii l-au acuzat pe ministru că este "incapabil" să se ridice la înălţimea funcţiei sale, gestionând dezastruos prevenţia, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane în România.

Liberalii au afirmat că lipsa de acţiune şi viziune a ministrului Agriculturii a contribuit semnificativ la răspândirea fulgerătoare a epidemiei, fiind afectate la acest moment, la nivel naţional, 13 judeţe, iar numărul localităţilor depăşind 200.

Potrivit iniţiatorilor, nici până acum nu se cunoaşte cuantumul exact al despăgubirilor pentru pagubele cauzate de pesta porcină africană.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că ar fi o premieră mondială ca virusul pestei porcine să poată fi combătut printr-o moţiune simplă, menţionând că "nu a făcut Daea sau Guvernul Dăncilă acest virus într-un mojar şi l-a pregătit şi l-a instalat în ţară".

El a spus că nici ţări precum Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Rusia, Belarus, Georgia, Ucraina, Cehia, Ungaria, Bulgaria şi, mai curând, Belgia nu au fost în stare să facă faţă acestei boli.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ......Uite domnilor.....citeam mai inainte tot felul de actiuni si pareri privind Strategia de Dezvoltare....iar noi nu putem demite un ministru care defapt ar fi trebuit sa-si dea DEMISIA demult... Putem noi tot fabula si gandi tot felul de strategii ..pana nu vom SCAPA de acesti ageamii TUPEISTI ....nu vom face nimic.....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb