Multe gospodării din Marea Britanie vor trebui să aleagă la iarnă între frig şi foame

Călin Rechea
Internaţional / 23 august

Călin Rechea

Un sondaj recent publicat de organizaţia caritabilă Citizens Advice arată că aproximativ un sfert dintre gospodăriile britanice sunt extrem de îngrijorate de facturile la electricitate în iarna viitoare, astfel încât iau în considerare să reducă drastic utilizarea căldurii şi apei calde.

Efectele se vor resimţi mai ales pentru pensionari, care tocmai au fost anunţaţi de guvernul laburist că nu vor mai primi ajutoarele de încălzire, pe fondul creşterii explozive a datoriei publice şi a deficitului bugetar.

Mai mult, facturile pentru energia electrică vor creşte cu cel puţin 10% din octombrie, după cum scrie Bloomberg, pe fondul majorării plafonului de către Ofgem, instituţia de reglementare a pieţei energiei electrice din Marea Britanie. Plafonul este revizuit la fiecare trei luni, iar ultima majorare a venit pe fondul creşterii preţurilor gazelor naturale pe pieţele internaţionale şi a preţului electricităţii.

Ministrul Securităţii Energetice şi Net Zero din cabinetul de la Londra, Ed Miliband, a declarat că "majorarea plafonului este rezultatul direct al eşecului politicii energetice pe care am moştenit-o, care ne-a lăsat la mila pieţelor internaţionale ale gazelor naturale".

Conform datelor de la Citizen Advice (CA), procentul gospodăriilor care iau în considerare să limiteze drastic utilizarea încălzirii şi a apei calde creşte până la 31% în cazul gospodăriilor cu copii şi până la 39% în cazul gospodăriilor cu venituri mici.

Comunicatul de presă de la Citizen Advice mai subliniază că 34% dintre gospodării, echivalentul a circa 22,8 milioane persoane, au declarat că ar avea dificultăţi în a-şi permite să cumpere alimente sau alte bunuri esenţiale, cum ar fi ipoteca, chiria sau îngrijirea copiilor, iar 7% (4,5 milioane de persoane) au declarat că ar fi nevoite să sară peste mese.

Un alt aspect deosebit de îngrijorător subliniat de organizaţia caritabilă din Marea Britanie îl reprezintă numărul record de persoane care au datorii către furnizorii de energie, "cea mai frecventă datorie în cazul persoanelor care solicită sprijinul organizaţiei".

Aproape 5 milioane de persoane (7% din gospodării) din Marea Britanie trăiesc în gospodării cu datorii către furnizorul lor de energie, după cum arată Citizen Advice, iar procent se ridică la peste 14% din gospodăriile cu copii sub 18 ani.

În plus, "5 milioane de persoane au în prezent un buget negativ, ceea ce înseamnă că cheltuielile lor lunare esenţiale le depăşesc veniturile", după cum se mai arată în comunicatul de presă de la CA, unde se mai arată că majorarea preconizată a plafonului de preţ, cu circa 150 de lire sterline, va conduce la creşterea cu 187.000 a numărului persoanelor cu buget negativ.

Deşi guvernul a moştenit o situaţie dificilă, CA arată că trebuie luate măsuri urgente pentru a opri creşterea accelerată a numărului gospodăriilor care nu îşi mai permit plata facturilor şi acumulează datorii tot mai mari către furnizorii de energie.

Organizaţia caritabilă mai avertizează că, deşi trecerea la surse regenerabile ar putea reduce valoarea facturilor la energie pe termen lung, gospodăriile aflate în situaţii disperate nu îşi pot permite să aştepte până atunci.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. O sa le tina de cald legile woke . de ex daca esti misogin esti declarat terorist , daca esti feminist , adica imaginea in oglinda a misoginului , esti considerat luptator pentru libertate , chiar ca te iau caldurile !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. E tare.

      În lipsa căldurii o să stea mai înghesuiți și o să crească natalitatea prin familiile "tradiționale" compuse din bărbat și femeie.  

      Important e să aibă apă caldă:)

      La fel ca în filmul "Dragoste și apă caldă". 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Merge si fara apa calda.Taranul roman nu avea apa calda si se inmultea la greu....iarna!

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb