Muncitorii de la "Republica" resping soluţiile AVAS

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2004

Liderii sindicatului "Nicolae Malaxa" au înaintat preşedintelui Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mihai Ursache şi primului-ministru, Adrian Năstase o scrisoare în care susţin că soluţiile propuse de AVAS nu satisfac revendicările foştilor salariaţi ai uzinei. Protestatarii spun că vor suspenda greva numai cînd vor fi satisfăcute cele patru revendicări enunţate în comunicat. Nicolae Gheorghe, lider al sindicatului "Malaxa", ne-a declarat că foştii salariaţi prezintă în acest raport trei soluţii legale prin care îşi pot recupera banii. Muncitorii solicită la primul punct revenirea executorului judecătoresc, iar la al doilea încheierea unui contract de dare în plată între "Republica" şi sindicat. A treia soluţie propusă pentru recuperarea creanţei este vînzarea sechestrului asigurator instituit de către executorul judecătoresc şi virarea banilor în contul sindicatului.

Foştii angajaţi mai solicită demiterea actualei conduceri administrative a societăţii, sub motivul că are o atitudine ostilă găsirii unei soluţii pentru recuperarea creanţei salariale. În comunicat se precizează că raportul ANC a semnalat faptul că stingerea datoriei existente între "Republica" şi "Tehnologica" s-a realizat tot printr-un contract de dare în plată, care a pus în pericol recuperarea creanţei salariale obţinute anterior întocmirii acestui contract de dare în plată prin sentinţă civilă. Sindicaliştii adaugă că o parte din actuala conducere de la "Republica" se află în contract de colaborare cu "Tehnologica". Această societate este incriminată de raportul ANC şi se află în conflict de interese cu "Republica".

Federaţiile sindicale din industria alumuniului, asigurări şi bănci şi a veterinarilor s-au declarat solidare cu greva muncitorilor de la "Republica", pe care o consideră îndreptăţită. Sindicatele apreicază că s-a ajuns la acestă situaţie din cauza incompetenţei Guvernului şi solicită intervenţia acestuia pentru rezolvarea conflictului.

Nicolae Gheorghe a menţionat că declaraţia directorului general al "Republica", Mihai Toader referitoare la prezenţa lui Constantin Dobre în comisia de inventariere a activelor societăţii din noiembrie 2003 este inexactă. Nicolae Gheorghe susţine că preşedintele sindicatului Constantin Dobre nu a făcut parte din acea comisie, ci a participat la inventarul realizat în luna ianuarie 2004, ca să se găsească surse de plată ale preavizului de lichidare în valoare de 11 miliarde de lei.

Foştii angajaţi ai uzinei se aflau, vineri, în a noua zi de greva foamei. Trei persoane, dintre care două femei au plecat, vineri, pe targă la spitalul "Floreasca". Domnul Gheorghe ne-a spus că încă şapte persoane se află cu glicemia aproape de pragul critic şi refuză doza de glucoză administrată de cadrele medicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb