Negocierile dintre PRM şi "Arad Communications" continuă

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 8 ianuarie 2004

Eyal Arad: "Dacă voi semna un contract cu PRM, voi face public acest lucru"

PRM s-a ţinut de cuvînt şi l-a adus la Bucureşti pe Eyal Arad, oficial al companiei israeliene de comunicare şi marketing politic "Arad Communications". Reprezentanţii PRM şi firma respectivă au purtat ieri negocieri, la Bucureşti. Purtătorul de cuvînt al PRM, senatorul Mihai Lupoi, nu a dorit să ofere detalii asupra înţelegerii dintre cele două părţi. "Este o înţelegere comercială ale cărei detalii nu le putem face publice", a declarat Mihai Lupoi. Senatorul PRM ne-a declarat însă că "Eyal Arad a venit la Bucureşti ca să-şi facă meseria".

Întrebat direct dacă a ajuns la o înţelegere cu PRM, Eyal Arad ne-a declarat: "Dacă voi semna un contract cu PRM voi face public acest lucru". E posibil ca această ezitare a factorilor implicaţi în această negociere să fie cauzată de problemele de imagine pe care le-a iscat acest contract politic. Atît în Israel, cît şi în România acest contract a stîrnit o întreagă controversă, iscată de faptul că o firmă israeliană va face campania electorală unui partid catalogat de extremă dreapta şi antisemit. Reprezentanţii fimei "Arad" au declarat că nu li s-au adus probe privind antisemitis-mul PRM şi pot lua orice decizie în acest sens, fiind o firmă privată.

Purtătorul de cuvînt al PRM, Mihai Lupoi, ne-a explicat declaraţia lui Eyal Arad prin faptul că nici nu va exista un contract semnat, colaborarea între PRM şi "Arad Communications" urmînd să se desfăşoare pe baza unui "gentlemen's agreement". În decembrie, Nati Meir, consilierul pe politică externă al lui Vadim Tudor şi cel care i-a adus pe israelieni în România, anunţa că s-a semnat un "precontract", după care urma să se perfecteze contractul. Mihai Lupoi ne-a precizat că serviciile de consultanţă vor fi plătite firmei israeliene din cotizaţiile lunare ale membrilor, parlamentarii PRM cotizînd cu un milion de lei lunar.

PRM are, portivit evidenţelor de la partid, în jur de 250.000 de membri, iar cotizaţia lunară obligatorie prevăzută în statut este de 5.000 de lei. Constantin Leoneanu, directorul adminis-trativ al PRM, ne-a declarat că membrii cotizează după posibilităţi: "Din păcate, doar puţin peste jumătate îşi achită obligaţiile faţă de partid, şi nici parlamentarii nu achită milionul de lei". La un calcul simplu, dacă luăm în consideraţie o cotizaţie de 10.000 de lei şi numărul contribuitorilor de 130 de mii, reiese că PRM reuşeşte să strîngă lunar doar 1,3 miliarde de lei. De unde rezultă că şi clauzele financiare ar putea reprezenta o problemă pentru colaborarea PRM-"Arad Communication".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb