Conducerea "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, s-a reunit, ieri, pentru aprobarea rezultatelor financiare pe anul trecut, prilej cu care era aşteptat şi avizul pentru planul de reorganizare a instituţiei creditoare. Acesta presupune integrarea operaţiunilor diviziilor "UniCredit Banca Retail", "UniCredit Banca di Roma", "UniCredit Private Banking", "UniCredit Corporate Banking" şi "Banco di Sicilia" în holdingul "UniCredit" SpA.
Dar, principalii acţionari ai "UniCredit" s-au opus planului de integrare, propus de directorul general Alessandro Profumo.
În condiţiile date, Alessandro Profumo ia în calcul să demisioneze, potrivit agenţiilor de presă străine, care au informat că gestul era posibil să fie făcut chiar ieri. "Profumo ar putea decide să demisioneze, dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat", anunţa agenţia Dow Jones. Totodată, potrivit agenţiei Reuters, Profumo ar fi declarat: "Dacă planul nu este aprobat, demisionez".
Contactaţi de Reuters, reprezentanţii "UniCredit" au refuzat să comenteze aceste informaţii.
Ulterior însă, preşedintele "UniCredit", Dieter Rampl, a declarat că banca are nevoie de mai mult timp pentru aprobarea planului de reorganizare. Acesta a subliniat că "UniCredit" va convoca o adunare extraordinară a consiliului de conducere la data de 13 aprilie, când va fi analizat planul şi va fi luată o decizie finală.
De menţionat că acţionarii "Fondazione Cariverona" şi "Fondazione" CRT, cei mai importanţi investitori ai "UniCredit", i-au cerut lui Profumo să amâne prezentarea planului de reorganizare.
Analiştii estimează că programul elaborat de conducerea "UniCredit", sub supravegherea lui Profumo, i-ar putea aduce băncii economii de până la 800 de milioane de euro.
Sub conducerea lui Profumo, "UniCredit" a devenit cea mai mare bancă din Europa Centrală şi de Est, câştigând poziţii importante pe pieţele în curs de dezvoltare, cu un puternic potenţial de creştere.
Mandatul lui Profumo la conducerea "UniCredit" a fost reînnoit anul trecut, pentru o perioadă de trei ani.