Nemulţumiri faţă de declararea falimentului societăţii "Goscom" Roman

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 octombrie 2005

Conducerea societăţii "Termloc" din municipiul Roman solicită verificarea modalităţii de declarare a situaţiei falimentare şi de scindare a fostei societăţi "Gos-com" din localitate, transmite Rompres. Într-un memoriu semnat de directorul "Termloc", Sebas-tian Porumb, şi adresat unor instituţii ale administraţiei centrale şi locale, sînt reliefate nereguli în privinţa repartizării patrimoniului şi a datoriilor care se ridică la cîteva miliarde de lei vechi acumulate de societatea "Goscom".

Fosta societate prestatoare de servicii locale "Goscom", înfiinţată în anul 1998, şi-a schimbat denumirea în septembrie 2004, devenind "Termloc", numai pentru serviciile de producere şi distribuţie a energiei termice şi administrarea spaţiului locativ. La scurt timp, printr-o hotărîre a Consiliului local, s-a înfiinţat o nouă societate, "Acvaserv" avînd ca obiect de activitate furnizarea apei potabile, canalizare şi salubrizare. La data separării, din cei 420 de salariaţi de la fosta "Goscom", la "Acvaserv" au rămas circa 360 de salariaţi, iar la "Termloc" numai 57. În schimb, "Termloc" a rămas cu toate debitele acumulate de "Goscom" în ultimii ani, cifrate la peste 160 de miliarde de lei vechi, din care peste 98,3 miliarde de lei vechi au fost preluate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Pentru restul debitelor de peste 52,5 miliarde de lei vechi, care reprezintă restanţe la bugetul statului şi care provin tot de la fosta "Goscom", Administraţia Finanţelor Publice Roman a solicitat, în ianuarie, deschiderea procedurii de reorganizare judiciară şi a falimentului societăţii "Termloc". Cererea a fost admisă de Tribunalul Comercial Neamţ urmînd ca, pe 18 noiembrie, să se ia în discuţie solicitarea finanţelor publice fiind desemnat şi administratorul judiciar al societăţii.

În cazul în care debitele faţă de Administraţia Finanţelor Publice Roman ar fi fost împărţite proporţional cu numărul salariaţilor de la fiecare societate, "Termloc" ar fi avut de achitat circa 6,5 miliarde de lei vechi, se precizează în documentul citat. Conducerea societăţii este nemulţumită de decizia Finanţelor Publice Roman de a deschide procedura judiciară la scurt timp după separarea celor două societăţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb