Nestle România continuă să promoveze şi în 2025 modelul de muncă hibrid, oferindu-le angajaţilor posibilitatea de a lucra în proporţie egală atât de la birou, cât şi de acasă, cu anumite excepţii, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Această abordare oferă flexibilitate în gestionarea timpului şi a locului de muncă şi le permite angajaţilor să îşi organizeze programul în funcţie de nevoile individuale şi îndatoririle profesionale, rezultatul fiind un bun echilibru între viaţa personală şi cea profesională.
"În ultimii ani, modelul de muncă hibrid s-a dovedit a fi eficient în ceea ce priveşte performanţa colegilor şi implicit a companiei. Pentru mulţi colegi, munca de acasă poate oferi un mediu mai favorabil concentrării, cu mai puţine întreruperi, ceea ce poate duce la o creştere a productivităţii. De asemenea, eliminarea timpului petrecut în trafic ne poate permite să ne folosim mai eficient timpul şi să se ne concentrăm mai bine pe sarcinile de lucru. Considerăm că angajaţii noştri au nevoie de flexibilitate în desfăşurarea activităţilor lor, iar modelul hibrid le oferă acest avantaj", explică Loredana Gîlmeanu, HR Country Lead România & HRBP Nestle România, Bulgaria şi ţările adriatice.
Angajaţii Nestle România beneficiază de opţiunea de a lucra în regim hibrid. Totuşi, este important de menţionat că există anumite funcţii care necesită prezenţa fizică la birou, cum ar fi cele din domeniul administrativ, precum şi cele din cadrul echipelor de vânzări, care nu îşi pot desfăşura activitatea de acasă, se menţionează în comunicat.
"Nestle România este o organizaţie care apreciază atât performanţa individuală, cât şi pe cea de echipă. Această performanţă este realizată cu ajutorul angajaţilor motivaţi, inclusiv prin intermediul sistemului hibrid de muncă. Observaţiile din timpul pandemiei au arătat că echipele au gestionat eficient comunicarea şi colaborarea între colegi, indiferent de locul unde îşi desfăşurau activitatea curentă, asigurând succesul acestui model. Astfel, a urmat continuarea firească a acestui sistem", afirmă Loredana Gîlmeanu.
Pe lângă regimul hibrid de muncă, angajaţii Nestle România beneficiază şi de alte avantaje non-financiare, precum o varietate de abonamente la bibliotecă, proiecte de wellbeing şi nutriţie, precum şi program flexibil de muncă. Aceasta înseamnă că unii angajaţi pot începe cele opt ore de muncă de la primele ore ale dimineţii, în timp ce alţii pot opta pentru un început al programului de lucru puţin decalat.
Această flexibilitate este un avantaj semnificativ pentru toate generaţiile de angajaţi, indiferent de statutul social sau personal, permiţându-le să îşi organizeze timpul într-un mod adaptat la nevoile şi preferinţele lor, potrivit comunicatului.