News: Companiile Bittnet Systems şi Trencadis sunt investigate de Consiliul Concurenţei

A.F.
Piaţa de Capital / 6 iunie

News: Companiile Bittnet Systems şi Trencadis sunt investigate de Consiliul Concurenţei

"BITTNET SYSTEMS SA informează investitorii despre primirea unui ordin al Consiliului Concurenţei cu privire la declanşarea unei investigaţii pe piaţa comercializării de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România. Investigaţia priveşte diferite proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT&C şi acoperă mai multe societăţi active în domeniul IT din România printre care şi 2 companii care fac parte din pilonul de Infrastructură Digitală al grupului Bittnet: Dendrio Solutions SRL şi Dataware Consulting SRL. Investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei se desfăşoară cu respectarea procedurii specifice conferite de lege", anunţă Bittnet Systems, într-un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul unor astfel de demersuri, autoritatea de concurenţă urmăreşte colectarea de date şi informaţii în scopul efectuării tuturor analizelor pe pieţele vizate şi verificării comportamentelor societăţilor active pe aceste segmente de piaţă.

"Până la finalizarea demersurilor şi constatarea unor încălcări de concurenţă printr-o decizie motivată, societăţile investigate nu sunt considerate a fi într-o situaţie de neîndeplinire a obligaţiilor legale. Grupul Bittnet nu are cunoştinţă ca vreuna dintre societăţile parte din grupul său să fie implicate în vreun fel în practici anticoncurenţiale în cadrul procedurilor unde a ofertat în spaţiul public sau privat, grupul fiind implicat activ în implementarea unor proiecte şi proceduri de conformare cu regulile de concurenţă. Grupul Bittnet asigură autorităţiile de întreaga cooperare în acestă investigaţie. Emitentul va informa investitorii cu privire la desfăşurarea procedurilor, odată ce îi vor fi comunicate din partea Consiliului Concurenţei", mai arată compania.

La rândul său, Trencadis, companie de tehnologie specializată în soluţii de dezvoltare software pentru mediul guvernamental şi cel de business, a anunţat pe LinkedIn că în perioada 4-7 iunie are loc un control inopinat al Consiliului Concurenţei la mai multe firme, distribuitori şi un furnizor de tehnologie.

"La Trencadis am luat toate măsurile necesare pentru respectarea Ordinului de control şi am pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei toate informaţiile solicitate. Considerăm că un astfel de demers este o practică uzuală şi normală într-o economie de piaţă funcţională, iar pentru a asigura proiecte complexe de transformare digitală, eforturile companiilor din domeniu trebuie direcţionate spre un comportament concurenţial normal. Ne-am angajat până acum şi vom continua să avem o conduită responsabilă şi conformă cu aplicarea regulilor de concurenţă", arată Trencadis.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Si totusi AST a anuntat prima prin raport curent ieri publicat de bvb la 15:43.Am cautat apoi si nu era nimic in toata presa despre subiect.Apoi cand a inceput sa apara ce a zis AST in media,au dat si celelalte doua comunicari,dupa 3 ore.

    In alta parte scrie pe surse ca investigatia este pentru Cisco 3 distribuitori ai ei.Si inca 10 firme care le implementeaza solutiile.Restul in afara de AST ,2 BNET si Trencadis au ales sa taca.Oare de ce?Sunt si alte firme listate? 

    1. Una dintre cele 3 va fi compania sifon, dispusa sa le dea in gât pe celelalte pentru o pedeapsa minima. Cred ca si CC este parte a investigatiei. Am citit ca Trencadis chiar vanduse un soft Consiliului Concurentei pentru a le usura investigatiile. Prin urmare, compania s.a inteles cu Concurenta pentru a "curăța" piata. 100% AST va primi amenda spre 5% din cifra de afaceri...la fel, celelalte companii investigate.

      Concurenta ne anunta ca a facut inspectii si la banci pentru intelegeri privind Robor (unde esto Dragnea sa auzi exact ceea ce ai intuit tu acum 6 ani?) si ca va publica rezultatele spre sfarsitul anului. Mi.e greu sa cred ca TLV, BRD, ESB nu au fost "inspectate", dar nu au declarat n i mic!  

      Serios ?? Stii tu ca va primi amenda. Poate vrei sa cumperi AST ieftin si atunci arunci petarde pe aici .

      pai ancheta vizeaza cel ce dirijeaza treaba,adica cisco si distribuitorii,celelalte firme de integrare sunt cele in pozitia ghiocel,executa ce li se impune,ca alde AST

      arestati-l pe rasdaq!

      Bine ar fi sa nu primeasca, dar, credeti.ma, cunosc bucataria interna a Consiliului. Daca au ridicat documente, laptopuri etc, este evident ca nu scapa fara amenda. Asa procedeaza mereu...nu vin doar sa te intrebe de sanatate - legea le permite sa se comporte precum procurorii si au si imunitate.

      Profitorilor, daca ati putea, ati shorta cu doi AST !!! Noroc ca pe BVB nu se poate shorta ....

      De cand integratorii sunt ghiocei? La ei e relatia cu clientul final, nicidecum la producator si la distribuitorii acestuia. Dupa ce se agreeaza informal cu clientul se fac manevrele cu vendorul si distributia. Asta exceptand bineinteles situatiile cand se traseaza directiile din anumite "parti" direct catre vendor...

      Oricum, AST au fost singurii transparenti, din start.  

      De cand integratorii sunt ghiocei? La ei e relatia cu clientul final, nicidecum la producator si la distribuitorii acestuia. Dupa ce se agreeaza informal cu clientul se fac manevrele cu vendorul si distributia. Asta exceptand bineinteles situatiile cand se traseaza directiile din anumite "parti" direct catre vendor...

      Oricum, AST au fost singurii transparenti, din start.  

      Unde scrie ca s-au ridicat laptopuri?

      baba vanga!

      sunt 15 companii verificate dar tu stii ca alea 3 care au comunicat ca sunt dintre vizate va fi una care va da pe goarna 

      mai mult,esti 100% sigur ca una dintre cele care au comunicat va fi amendata 

      lucrurile nu se opresc aici,ar fi prea simplu,TU stii si ce amenda va lua! 

      o sa curete trencadis piata si o sa faca ea toate proiectele cu echipamentele si softul produse la marea lor fabrica de microcipuri si reteleistica din......

    nu stiu daca AST este in culpa/va fi afectata > au fost/sunt licitatii unde a avut oferta comuna cu Trencadis, respectiv Dendrio > sunt comunicari intre ele > la altele, au fost concurenti. Aia de la Bnet au si 1,7% din AST > sa nu fie o mare familie, sper ! Altceva vreau sa spun > ca si investitor de la PP in AST, aventura de 3 ani pe aceasta actiune este una dezamagitoare > se inclina balanta > am tot comentat la ultimele articole legate de AST din BURSA.RO > nu mai reiau motivele care ma determina sa reevaluez compania...

    1. " aventura de 3 ani pe aceasta actiune este una dezamagitoare", este AST intr-o situatie mai buna acum decat in 2021? din punct de vedere al profitului, angajatilor, viziunii? Daca da, ce conteaza restul?

      Si daca ii da amenda de 0.5% din CA, inseamna aproximativ 725k daca respecta bugetul, si la ultimul Feel the Markets era optimist. 

      Altfel, as vrea sa te intreb ceva anonim, vinzi AST si ce alta companie cumperi din IT in loc ? 

      pai mai comenteaza, asa iar o furi ca in toate ocaziile de la ceilalti comentatori, perseverenta e chiar amuzanta-"Actionarul nemultumit de cotatie care inventeaza culpe emitentului".Daca esti asa atent la cotatie si tu zici ca scrii de Ast nonstop, ba si actionar din plasament deci la 25 de lei, cum nu ai reusit sa vinzi cu profit bun?! Aaaa tu ai alt scop :)) si nici FUD nu stii sa faci

      El e un deosebit,n-auzi?A luat plasament,i-au promis doar lui arcticu ceva si nu s-a tinut de cuvant ,la ceilalti le-a dat alt prospect .La astia le vezi textele de la o posta,pe vremuri nu vindeai nici dafora pe texte din astea.

      Si totusi, cand AST s-a listat, tin minte ca avut profit la S1 in jur de 900k pe cand acum are aproape 2 milioane doar in T1, deci imbunatatire serioasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb