NHTSA investighează aproape 40.000 de vehicule electrice Hyundai Ioniq 5

D.R.
Miscellanea / 20 iunie 2023

NHTSA investighează aproape 40.000 de vehicule electrice Hyundai Ioniq 5

Autorităţile de reglementare a siguranţei auto din SUA(NHTSA) investighează aproape 40.000 de vehicule electrice Hyundai Ioniq 5 în legătură cu o problemă de încărcare a bateriei, transmite news.ro. Ancheta preliminară a Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi are la bază cele 30 de plângeri ale consumatorilor care pretindeau o pierdere a acceleraţiei.

Agenţia a transmis că mulţi consumatori au raportat un zgomot puternic, urmat de un avertisment afişat pe tabloul de bord şi au experimentat imediat o pierdere de putere care a variat de la o reducere a acceleraţiei până la o pierdere completă a controlului autoturismului. Hyundai a transmis că defecţiunea este legată de unitatea integrată de control al încărcării (ICCU) responsabilă de alimentarea atât a vehiculului electric principal, cât şi a bateriilor de joasă tensiune de 12 volţi.

O analiză preliminară indică faptul că prea mult curent în interiorul unităţii poate deteriora tranzistorii, ceea ce duce la incapacitatea de a reîncărca bateria de 12 V. Hyundai a declarat luni că lansează o campanie de service în iulie, care va actualiza software-ul vehiculelor afectate şi va înlocui ICCU, dacă este necesar. "Apreciem relaţia noastră de cooperare cu NHTSA şi ne-am angajat într-un dialog frecvent, deschis şi transparent cu agenţia pe această temă", a spus producătorul coreean de automobile, adăugând că cooperează pe deplin.

NHTSA a efectuat mai multe interviuri cu proprietarii care confirmă o serie de pierderi de putere şi intervale de timp diferite între mesajul de avertizare şi pierderea de energie, dar nu a raportat nicio accidentare sau răni legate de problemă.O plângere a raportat că un şofer călătoreşte cu 75 de mile (120 km) pe oră pe o autostradă utilizând asistenţă avansată pe autostradă şi "maşina nu a mai răspuns la comenzi". Şoferul a adăugat că în spatele lui se afla o semiremorcă "şi una în dreapta mea pe banda lentă a autostrăzii."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb