NICOLAE CIUCĂ: ''Am convenit să avem o propunere unică de premier''

G.U.
Politică / 21 noiembrie 2021

''Am convenit să avem o propunere unică de premier''

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a informat, la finalul unei noi runde de negocieri pentru formarea Guvernului, că PNL, PSD şi UDMR au convenit astăzi asupra unei propuneri unice de premier, informează Agerpres.

"Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului. Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier. Am lucrat cele două variante, atât cu o formulă premier PSD, cât şi una PNL. Urmează până mâine dimineaţă să stabilim şi să avem o formulă unică", a precizat, la Palatul Parlamentului, Ciucă, propus de liberali pentru mandatul de prim-ministru.

Acesta a menţionat că ministerele Transporturilor şi Finanţelor, precum şi secretarul general al Guvernului revin, în principiu, partidului care nu va da premierului.

"Mâine vom prezenta în fiecare partid, în forurile partidelor, cele două formule şi urmează să se decidă formula unică", a explicat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă sunt nemulţumiri în partid pentru că PNL nu a obţinut mai multe ministere cu bani, Ciucă a menţionat: "Suntem într-o echipă de negociere, am negociat cu celelalte partide, s-a ţinut cont de tot ceea ce reprezintă ponderea parlamentară a fiecărui partid în parte şi în felul acesta s-au purtat negocierile. (...) Aşa cum arată, varianta cu premier PNL, am obţinut mai mult decât data trecută. (...) Este nevoie de foarte multă răbdare, pentru că nu am convenit încă formula unică de premier. Nu ne găsim într-o situaţie pe care să o rezolvăm dintr-o dată, pocnind din degete, este necesar să avem această răbdare, să avem încredere unii în ceilalţi şi să furnizăm cetăţenilor români siguranţa de care este nevoie în situaţia în care ne găsim acum".

Potrivit acestuia, luni, în forurile de conducere, liberalii vor face în aşa fel încât "la prima variantă" să fie premier al PNL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Incredibil! Doar echipacastigatoare putea să negocieze o asemenea tampenie, să treacă de la " flexibilizare" ( ce o fi însemnând în mintea lor tulbure?)prin compromis compromitator și în final capitulare totală, că asta e !

    Felicitări Ciolacu! Ai făcut un pas în spate dar PSD a luat în schimb trei " bijuterii " : secretariatul general al guvernului,transporturile,fina nțele!  

    Felicitari domnule general! PNL este un exemplu de profesionalism, viziune si onestitate politica, un model pentru partidele etnic romanesti, mai ales pentru noi, psd-istii.

    Sint convns ca, la primavara, vom invinge ciuma iredentista udmr-ista si vom guverna, in deplina armonie, pentru binele cetatenilor de toate nationalitatile, chiar teleormaneni si bucuresteni din Ilfov (Popesti-Leordeni, Voluntari, Tunari, Pantelimon, Buftea, Chitila, Chiajna, Ciolpani, etc, etc, etc)  

    Eu tot nu înțeleg ce caută " interesu' national" în această ecuație !? Se pricepe la finanțe problemă nr1 a României acum că trebuie să absorbi fonduri europene ,iar pe de altă parte ne paște pe toți o criză economică mondială? E medic si ne va trece prin pandemie sau îi va " vindeca" pe Câțu și Iohannis de apucaturile de superman?

    Sunt prea mulți contestatari ai regimului si trebuie trimiși cu forța la muncă grea,la " canal"

    Nu înțeleg ce-i cu acest pensionar? De ce țara noastră pensioneaza asemenea indivizi la 50 de ani ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb