NICOLAE CIUCĂ, DE 1 IUNIE: "Educaţia este cel mai frumos dar pe care îl putem oferi copiilor"

G.D.
Politică / 1 iunie 2022

"Educaţia este cel mai frumos dar pe care îl putem oferi copiilor"

Educaţia este cel mai frumos dar pe care îl putem oferi copiilor şi reprezintă temelia unui viitor mai bun, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă, astăzi, într-un mesaj cu ocazia Zilei copilului - 1 Iunie, informează Agerpres.

"Le spunem astăzi La mulţi ani copiilor, ştiind, ca adulţi, că educaţia este cel mai frumos dar pe care li-l putem oferi! Accesul la educaţie - a spiritului şi a minţii, a discernerii între bine şi rău, între adevăr şi minciună - este sursă şi resursă pe care se va fundamenta adultul în echilibrul cu sine şi cu ceilalţi. Educaţia schimbă destine, consolidează societatea, dezvoltă naţiunea. Este temelia unui viitor mai bun. Copiii de astăzi vor face faţă mai bine ca adulţi transformărilor sociale dinamice şi situaţiilor de viaţă mereu în schimbare dacă îi vom educa să fie deschişi noilor perspective, să accepte şi să respecte diversitatea, să fie solidari şi empatici", afirmă Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, proiectul de ţară "România educată" pune fundamentul pe care se construieşte România de mâine, deschis către toţi cei care vor să contribuie, cu responsabilitate, pentru a face posibilă punerea lui în practică.

"În plus faţă de domeniile de studiu, acest proiect de ţară include competenţe care îi vor sprijini pe tineri să dezvolte gândirea critică, spiritul civic, să se adapteze mai bine în societate, să îşi însuşească competenţe digitale şi antreprenoriale. Viitorul aparţine programelor bazate pe inovare, implicare, creativitate şi învăţare continuă. Tânărul de astăzi, adultul de mâine are nevoie de această zestre pentru a performa într-un mediu din ce în ce mai competitiv, într-o societate inclusivă, modernă şi dinamică", adaugă Ciucă.

Şeful Executivului subliniază nevoia de sprijin pentru copiii şi tinerii din categoriile vulnerabile, cei care suferă de multe lipsuri.

"Ca adulţi, suntem tentaţi să privim cu nostalgie către această perioadă din viaţa noastră, păstrând în minte doar starea de graţie a copilăriei. Din păcate, însă, pentru mulţi copii şi tineri din România, greutăţile încep prea devreme - fie că nu au familie, suferă de nenumărate lipsuri, nu pot merge la şcoală, au fost abuzaţi sau sunt nevoiţi să muncească pentru a supravieţui. Mai ales pentru ei, suntem datori să intervenim pentru a le oferi şansa să trăiască într-o societate care le poartă de grijă, îi respectă şi le acordă oportunităţi egale. Cu finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene, Guvernul lucrează îndeaproape la programe dedicate copiilor, o atenţie deosebită fiind acordată celor din categorii de risc. Iar rezultatele Programului Naţional "Din grijă pentru copii" şi progresele privind elaborarea planului de acţiune al "Garanţiei pentru copii" reconfirmă că a face din siguranţa, sănătatea şi accesul la educaţie o prioritate a Executivului înseamnă împlinirea unei datorii faţă de propriul nostru viitor", precizează Nicolae Ciucă.

Totodată, premierul punctează, în actualul context, importanţa acordării de sprijin copiilor ucraineni refugiaţi în România.

"În ultimii ani am trecut împreună prin pandemie, conflicte militare şi crize care şi-au lăsat amprenta asupra noastră şi a copiilor noştri. Astăzi, în ziua care le este dedicată, le mulţumim că există şi că ne bucură. Iar zecilor de mii de copii ucraineni care astăzi învaţă, se joacă şi cresc în România, la adăpost de ororile războiului care le-a alungat familiile, să le oferim împreună alinarea noastră, solidaritatea şi garanţia că se pot dezvolta în siguranţă în ţara care şi-a deschis inima şi porţile pentru ei", afirmă Ciucă.

În încheierea mesajului său, premierul le urează celor mici să se bucure de copilărie şi descopere lumea prin "educaţie, bunătate şi empatie".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Bolovan transpirat. Pe profesori îi remunerați cu salarii de șoferi și mai aveți tupeul să vorbiți de educația dată copiilor.

    Cică ai noștri copii trebuie după dl. Ciuca sa accepte și să respecte diversitatea, altfel nu vor fi buni ca adulți.

    Neomarxismul ăsta nenorocit care a încălecat cultura și civilizația occidentală a dat un alt sens acestui cuvânt - diversitate. Altul e "toleranta".  

    Altfel, o dăm tot timpul cu proiectul "România educată", dar realitatea e cruntă. 

    Faptul că învățământul românesc și de aiurea scoate pe bandă generații de semianalfabeți care nu mai stăpânesc propria limbă, nu mai cunosc chestiile elementare de istorie națională, de geografie etc. nu il îngrijorează pe dl. Ciuca. 

    Cancel culture este noua modă. Valoare europeană pe care trebuie să o promovăm. 

    Versurile Hitului Țara te vrea prost de acum 25 de ani al trupei Sarmalele reci au fost atât de vizionare. 

    Sarmalele reci: Țara te vrea prost! 

    ... Nu exagera nici cu matematica. 

    Sa o știi numai cât să nu te incurci la bani ... 

    Un spate solid te va promova rapid

    În armata națională a capetelor seci. ... 

    1. CE NAIBA EDUCATIE SA INVETI LA SCOALA , LA LICEU S-AU LA FACULTATE , CU VREO 75 % DIN PROFESORI RAMASI AICI , DIN PERIOADA COMUNISTA ??????????? PRAFUL , SI PULBEREA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TE INVATA SI EI , CE-AU FOST INVATATI IN COMUNISM !!!!!!!!!!!!!! REZULTATUL , PENTRU UN ELEV S-AU UN STUDENT ????????????? SA ZICA '''''' SARU - MANA !!! '''''', DACA IESE DIN SCOALA , SI STIE SA CITEASCA CURSIV , DE PE O HARTIE !!!!!!!!!!!!!! RESTUL ........................

      In comunism se facea scoala nu erau atatia analfabeti cum sunt acum in marea democratie.

    Daca dumneavoastra nu ati avut parte, macar astia mici sa aiba!

    Armata Romaniei ar trebuii sa roseasca cand vorbesti, cand vorbesti de educatie si invatamant. Dupa cum se vede ai fost un rebut al sistemului educational al vremii tale. Oare stii cat face 2 x 1/2. Du-te in baie si plangi.

    Un tradator al armatei si al poporului ne explica cum au pus pe butuci sistemul de invatamant. Cum un profesor are salariu mai mic decat un sofer al lor. Asa da sistem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb