NICOLAS ROUBIN, CIGNA: "Există cerere în creştere pentru asigurările medicale destinate expaţilor"

P.B.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 aprilie 2015

Piaţa locală de asigurări de sănătate înregistrează o creştere a cererii de poliţe pentru expaţi, respectiv cetăţenii români care lucrează în străinătate sau străinii care vin la muncă în ţara noastră, a declarat, vineri, Nicolas Roubin, directorul de dezvoltare al companiei internaţionale de servicii de sănătate Cigna.

Prima asigurare de acest fel a fost lansată şi în ţara noastră de compania Cigna prin intermediul brokerului local de asigurări Destine.

Domnul Roubin a precizat: "Vrem să venim cu o abordare flexibilă pentru clienţii expaţi, dar trebuie să vedem cât sunt dispuşi să plătească pentru o astfel de asigurare. Există o creştere a cererii piaţă pentru asigurările medicale dedicate expaţilor. Însă, trebuie să ţinem cont de provocările care apar datorită schimbărilor legislative din domeniul asigurărilor de sănătate".

Potrivit sursei citate, Cigna a avut venituri totale de 32,4 miliarde de dolari la nivelul anului trecut.

Adrian Goran, managerul departamentului de asigurări de viaţă, sănătate şi pensii din cadrul Destine Broker, susţine că produsul oferit prin parteneriatul cu Cigna se adresează în special românilor care lucrează în străinătate.

Domnia sa a precizat: "La nivelul anului 2014, aveam 2,3 milioane de români plecaţi la muncă în străinătate, conform cifrelor oficiale, dar surse neoficiale susţin că ar fi 4 milioane de expaţi. Produsul se adresează acestor oameni. Totodată, în perioada 1990-2013 au fost 500.000 de cetăţeni români care au cerut rezidenţa în alte ţări. Datele Ministerului Muncii arată că, la sfârşitul anului trecut, erau 16.000 de străini cu permise de muncă înregistrate la noi în ţară".

Reprezentantul Destine Broker susţine că piaţa locală de asigurări medicale a crescut cu aproape 60%, în 2014 faţă de 2013, pe fondul faptului că mai mulţi asigurători s-au orientat către ofertele pentru grupuri, nu către persoanele individuale.

Alina Preda, directorul de dezvoltare al brokerului menţionat, susţine că produsul oferit de Cigna pe piaţa locală acoperă orice fel de tratament, la orice clinică din lume, fiind structurată pe trei nivele, în funcţie de suma asigurată, între un milion şi trei milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb